Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα από το Αιγαίο μέχρι τη Μεσόγειο – Είδατε τι κάναμε στο Καραμπάχ»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χωρίς περιστροφές επανέφερε την εμπρηστική και ανιστόρητη ρητορική της Γαλάζιας Πατρίδας μιλώντας μάλιστα για το ζήτημα ενώπιον του 97ου επετειακού προγράμματος των μυστικών υπηρεσιών της MİT.

Ειδικά η αναφορά στην κατάληψη του Καραμπάχ από τις αζέρικες δυνάμεις με την συνδρομή και τουρκικών μονάδων δείχνει ότι για την επέκταση των τουρκικών συμφερόντων η Άγκυρα βασίζεται ισχυρά στις ένοπλες δυνάμεις της.

Μάλιστα ανέφερε ότι οι μυστικές υπηρεσίες θα έχουν “δουλειά” στην επέκταση των εθνικών συμφερόντων της Τουρκίας οπουδήποτε ενώ οι αναφορές για το Αιγαίο έρχονται λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της νέας τεράστιας παραγγελίας νέων πολεμικών σκαφών, αεροπλανοφόρου και υποβρυχίων σε συνδυασμό με τα όσα ήδη ναυπηγούνται σε τρία ναυπηγεία ταυτόχρονα!

Δεν συμπεριφερόμαστε όπως παλιά, σκεπτόμενοι τι λένε οι άλλοι. Καθορίζουμε τις πολιτικές μας γύρω από την Τουρκία. Προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό ανεξάρτητα από το τι λέει κάποιος. Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της χώρας μας τόσο διπλωματικά όσο και στρατιωτικά.

Οι δραστηριότητές μας είναι ένα παράδειγμα αυτού. Η απελευθέρωση του Καραμπάχ με τους αδελφούς μας από το Αζερμπαϊτζάν είναι ένα από αυτά.

Η θέλησή μας να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα από το Αιγαίο μέχρι τη Μεσόγειο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα από αυτά. Τα επιτεύγματα της χώρας μας δεν ήταν τυχαία. Ο στρατός μας και οι εξωτερικές υποθέσεις, ειδικά η MΙT, έχουν πολύ σκληρή δουλειά και προσπάθεια» ισχυρίστηκε.

Επίσης, επιχείρησε να προβάλει την Τουρκία ως ισχυρή δύναμη και ως παίκτη της παγκόσμιας σκακιέρας. «Η χώρα μας βρήκε τον πραγματικό της άξονα, το όνομα αυτού του άξονα είναι ο άξονας της Τουρκίας» υπογράμμισε επίσης.