Σαρώθηκε η Ουκρανία από πυραυλικό μπαράζ Kinzhal, Iskander & Kh-22

Aποτυχία στην αντιμετώπιση της χθεσινής νέας μαζικής πυραυλικής επίθεσης στην Ουκρανία, παραδέχθηκε ο αρχηγός του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου Β.Ζαλούζνι: Η ουκρανική αεράμυνα η οποία δήθεν κατέρριπτε μέχρι και το 80-90% των εκτοξευμένων πυραύλων, τώρα μείωσε το ποσοστό των πυραυλικών συστημάτων στο 34% και μάλιστα το εντόπισε σε έναν πύραυλο αέρος-εδάφους τον Χ-101 όπου ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν το 75% των συνολικά 24 βλημάτων  18/24.

Όμως όλα τα άλλα βλήματα διέτρησαν την ουρανική αεράμυνα βάσει, της ουκρανικής ανακοίνωσης.

Έτσι είχαμε την ακόλουθη σχέση εκτοξεύσεων και καταρρίψεων βάσει των όσων ισχυρίζονται οι Ουκρανοί:

0/4 ή (0%) των πυραύλων Kinzhal
18/24 ή (75%) των πυραύλων X-101
0/8 ή (0%) των πυραύλων Kh-22
0/6 ή (0%) των πυραύλων Iskander-M
0/2 ή (0%) των πυραύλων Kh-31P

Ο Bαλερί Ζαλούζνι , ο οποίος σε ανάρτηση του στο Telegram αναφέρθηκε σε πλήγμα σε «Κρίσιμες υποδομές, αστικές, βιομηχανικές και στρατιωτικές» χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους στόχους που επλήγησαν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ισχυρό, μαζικό χτύπημα σε στρατιωτικούς και βιομηχανικούς στόχους στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένου του υπερ-υπερηχητικού βλήματος Kinzhal των 12 Mach.

Η έκθεση αναφέρει ότι τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν τόσο από θαλάσσιες όσο και από αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας.

«Σήμερα το πρωί (8/1), πραγματοποιήθηκε μαζικό χτύπημα με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας δια αέρος και θαλάσσης, συμπεριλαμβανομένου του υπερηχητικού συστήματος πυραύλων Kinzhal, στις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας», δήλωσε χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Επιπλέον, ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις, πυροβολικό και επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν κατά των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε 108 περιοχές.

Η Ρωσία εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επιδρομές, χρησιμοποιώντας κυρίως πυραύλους, σε διάφορους τομείς της επικράτειας της Ουκρανίας την ώρα της μεγάλης κίνησης χθες το πρωί, πλήττοντας κατοικίες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τραυματίζοντας αρκετούς πολίτες, ανακοίνωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Βέβαια, πολύ λίγοι πίστευαν και τις προηγούμενες ανακοινώσεις των Ουκρανών για «κατάρριψη» των υπερ-υπερηχητικών βλημάτων Kinzhal, αλλά το πλέον εντυπωσιακό και η ποιοτική διαφοροποίηση είναι η παραδοχή Ζαλούσνι που απέχει από τις προπαγανδιστικού χαρακτήρα ανακοινώσεις του Κιέβου.

Χθες φαίνεται να έγινε μεγάλη καταστροφή στην ουκρανική στρατιωτική μηχανή.