Στην Αθήνα θα ανακριθεί ο Βγενόπουλος

Αίτημα για ανάκριση του Ανδρέα Βγενόπουλου και άλλων τεσσάρων πάει σύντομα στην Αθήνα μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με τις υποθέσεις που αφορούν την πρώην Λαϊκή.

Η Νομική Υπηρεσία μετά από δύο χρόνια καθυστέρηση,κινήθηκε ειτέλους και  ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει με την αποστολή σχετικού αιτήματος. Το αίτημα, θ’ αφορά τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή της Μαρφίν Λαϊκή Ανδρέα Βγενόπουλο, τον Ευθύμιο Μπουλούτα, τον Κυριάκο Μάγειρα και άλλων δύο.vgenopoulos_5

Το σχετικό αίτημα , θα σταλεί μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης στις Εισαγγελικές Αρχές στην Αθήνα και θα ζητείται όπως Κύπριοι ανακριτές μεταβούν εκεί με σκοπό την ανάκριση του κ. Βγενόπουλου και των υπολοίπων μέσω Ελλαδίτη Εισαγγελέα, ενώ υποβάλλονται και ερωτήσεις που ζητείται να τους υποβληθούν. Η κίνηση αυτή του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, γίνεται την ώρα που οι έρευνες για την πρώην Λαϊκή σε σχέση με την έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χειραγώγηση των μετοχών έχουν προχωρήσει και στην ουσία αναμένονται μόνο οι ανακρίσεις υπόπτων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ανακρίσεις στην Κύπρο έχουν ουσιαστικά συμπληρωθεί και απομένει το κομμάτι που αφορά τα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα. Όταν το αίτημα των κυπριακών Αρχών διαβιβαστεί στην Ελλάδα, θα αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση του κ. Βγενόπουλου ο οποίος μέχρι στιγμής έχει δείξει τις προθέσεις του μέσω αγωγών και άλλων ενεργειών. Η ανάκριση Βγενόπουλου αποτελούσε και καθολική απαίτηση των κομμάτων, που άφηναν αιχμές γιατί μέχρι σήμερα δεν είχε κληθεί από τους ανακριτές να δώσει τις δικές του εξηγήσεις.
Σημειώνεται ότι στις σκέψεις που έγιναν στη Νομική Υπηρεσία ήταν να ζητηθεί από τον κ. Βγενόπουλο να έρθει στην Κύπρο για να ανακριθεί, ωστόσο προκρίθηκε ότι η στάση του θα ήταν αρνητική, οπόταν και αποφασίστηκε όπως μεταβούν στην Αθήνα Κύπριοι ανακριτές οι οποίοι θα έχουν τη συνδρομή Εισαγγελέα. Στην περίπτωση που ο κ. Βγενόπουλος αρνηθεί να καταθέσει, τότε δεν αποκλείεται να μελετηθούν άλλα μέτρα όπως η έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψής του.