Αυθεντικός ο πίνακας Ντεγκά με την Μπαλαρίνα

Αυθεντικός είναι ο πίνακας με την Μπαλαρίνα του Έντγκαρ Ντεγκά, που κλάπηκε το περασμένο φθινόπωρο από το σπίτι 70χρονου συλλέκτη στην Απαισιά.fff6c5f22c71e9ff874c73b1adaec5b8_L
Αυτό αποφάνθηκαν Γάλλοι ειδικοί, οι οποίοι με καταθέσεις που έδωσαν σε ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού που μετέβησαν στη Γαλλία, δικαιώνουν ουσιαστικά το θύμα της κλοπής που από την αρχή υποστήριζε σθεναρά ότι ο πίνακας είναι γνήσιος.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, που εξέτασαν τη φωτογραφία του πίνακα, η Μπαλαρίνα είναι αδιαμφισβήτητα της τεχνοτροπίας Ντεγκά, ο ζωγράφος μάλιστα άρχισε τη δημιουργία του, την οποία τέλειωσαν, πιθανότατα, μαθητές του.
Χθες παραλήφθηκαν οι αυθεντικές καταθέσεις των Γάλλων ειδικών, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης, το οποίο και ενισχύουν, ενώ η εκδίκαση της αρχίζει τη Δευτέρα 27 Απριλίου στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού.
Κατηγορούμενοι είναι δυο ελληνοκύπριοι 47 και 48 χρονών και ένας 53χρονος κύπριος της Νοτίου Αφρικής, οι οποίοι στην πρώτη εμφάνιση τους στο Κακουργιοδικείο αρνήθηκαν ενοχή στις κατηγορίες της συνομωσίας προς διάπραξη Κακουργήματος και της διάρρηξης της κατοικίας και κλοπής περιουσίας συνολικής αξίας 6 εκ 162,000 ευρώ.