Η Ρωσία οδεύει προς θρίαμβο με βαριά ήττα του ΝΑΤΟ

Ολοταχώς για τον μεγαλύτερο θρίαμβο της νεότερης Ιστορίας της κινείται η Ρωσία, έναν θρίαμβο που θα ταράξει συθέμελα το ΝΑΤΟ και θα αλλάξει τον κόσμο – και την γεωγραφία- που γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

Ο ουκρανικός Στρατός έχει καταρρεύσει σε όλα τα μέτωπα του πολέμου. Ο Β.Ζελένσκι σε νέες δημόσιες δηλώσεις παραδέχτηκε μετά από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου ότι “η Ουκρανία πολεμά τον δεύτερο καλύτερο Στρατό του κόσμου” επιρρίπτοντας ευθύνες για την ήττα στην Δύση.

“Δεν μας έδωσαν τα όπλα που μας υποσχέθηκαν και έπρεπε” τόνισε εμφανώς καταβεβλημένος, απογοητευμένος με το μέλλον το δικό του και της χώρας του να είναι αβέβαιο.

Προηγήθηκε η ψυχολογική κατάρρευση του στο συμβούλιο πολέμου όπου ενημερώθηκε για τις δυσάρεστες εξελίξεις, ενώ χθες, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ προχώρησε σε έναν “χρησμό” λέγοντας πως “πρέπει να περιμένουμε δυσάρεστες εξελίξεις στην Ουκρανία”.

Ο Γ.Στόλτενμπεργκ προετοιμάζει το έδαφος και την κοινή γνώμη για την συνθηκολόγηση και την ήττα της Ουκρανίας. Μια ήττα που θα επιφέρει ριζικές αλλαγές σε πολλά επίπεδα.

Η Ρωσία νίκησε, εξάντλησε και εξουθένωσε τους Στρατούς των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Αποδείχτηκε πως η Ρωσία διέθετε μεγαλύτερο στρατηγικό, οικονομικό και στρατιωτικό βάθος από ότι πίστευαν πολλοί στην Δύση.

Η ουσία είναι αυτή.

Η Ρωσία αυξάνει τα εδάφη της, τον πληθυσμό της με ενσωμάτωση εκατομμυρίων Ρώσων, παίρνει όλες τις βιομηχανικές υποδομές της Ανατολικής Ουκρανίας και ετοιμάζεται για νέες επιχειρήσεις.

Ο Β.Ζελένσκι, ή μάλλον ο διάδοχος του, εξαρτάται πλέον από το έλεος του Β.Πούτιν για το τι χώρα και κυρίως ποια σύνορα αυτή θα έχει.

Επίσημα αλλά και ουσιαστικά, ο ρωσικός Στρατός δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την δική του αντεπίθεση. Συνεπώς τα χειρότερα έρχονται. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Γι αυτό και η σημερινή δήλωση-χρησμός του ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Που θα σταματήσουν οι ρωσικές Στρατιές; Οδησσό και Υπερδνειστερία; Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για το ΝΑΤΟ και το Κίεβο. Αλλά και το πιο πιθανό.

Το Κίεβο μπορεί να ελπίζει σε κάτι θετικό μόνο αν συνθηκολογήσει άμεσα και παραδώσει οικειοθελώς το Χάρκοβο. Ίσως η Μόσχα τότε να μην περάσει τον Δνείπερο. Φυσικά για ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ ούτε λόγος.

Ο νικητής καθορίζει τους όρους συνθηκολόγησης του ηττημένου. 

Όσο για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Ο επόμενος σταθμός της Μόσχας θα είναι η Βαλτική. Η Ρωσία θα προσπαθήσει να απομακρύνει το ΝΑΤΟ από την περίμετρο της.

Αν το ΝΑΤΟ υποστεί δεύτερη σερί ήττα, η ηγεμονίας της Ανατολής (Ευρασία, BRICS) θα ξεκινήσει. Το ΝΑΤΟ θα διαλυθεί ως συμμαχία καθώς θα αποδειχθεί ανίκανο να προστατεύσει επαρκώς τα μέλη του.

Ζελένσκι: Δεν μας έδωσαν τα όπλα που μας υποσχέθηκαν – Πολεμάμε τον δεύτερο ισχυρότερο στρατό του Κόσμου!

Χθες ο Β.Ζελένσκι είπε σε συνέντευξη του:

Σχετικά με την αντεπίθεση, έγινε ότι έπρεπε.

Δεν τα παρατάμε. Πολεμάμε τον δεύτερο ισχυρότερο στρατό του κόσμου.

Χάνουμε ανθρώπους. Δεν είμαι χαρούμενος

Δεν λάβαμε τα όπλα που μας υποσχέθηκαν και θέλαμε.

Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος. Δεν μπορώ να παραπονεθώ πολύ γιατί η βοήθεια που λαμβάνουμε είναι σημαντική. Δεν έχουμε δικαίωμα να τη χάσουμε”.

Κόλαφος ο πρώην Ουκρανός ΑΓΕΕΘΑ: Λάθος η αντεπίθεση – Δεν υπάρχουν ελπίδες

“Η καλοκαιρινή αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού ήταν λάθος” είπε ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Βίκτορ Μουζένκο. Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα η Ουκρανία πρέπει να γυρίσει σε άμυνα.

“Στην κατεύθυνση της κύριας επίθεσης, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είχαν συγκέντρωση στρατευμάτων ή αριθμητικό πλεονέκτημα. Και αν ήταν, ήταν ασήμαντο – κάπου 1:1, 1,2:1 υπέρ μας. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει όταν διεξάγεται μια τέτοια επίθεση” είπε ο Βίκτορ Μουζένκο σε συνέντευξή του στο BBC News Ukraine.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Β.Ζαλούζνι λέγοντας:

“Στο άρθρο του Ζαλούζνι, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αναφέρεται σε ορισμένους υπολογισμούς των εταίρων του, σύμφωνα με τους οποίους οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα έπρεπε να έχουν ήδη εισέλθει στην Κριμαία 3-4 φορές και να έχουν επιστρέψει.

Τίθεται το ερώτημα: «Ποιος έκανε αυτούς τους υπολογισμούς;» ρωτά ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Τονίζει ότι πολλοί στην Ουκρανία είναι πλέον απαισιόδοξοι καθώς θεωρούν τα επιτεύγματα της αντεπίθεσης ασήμαντα. Τονίζει επίσης, ότι η εμφάνιση αεροσκαφών F-16 στο Κίεβο δεν θα φέρει την επιτυχία που προσδοκά η Ουκρανία.

“Η εμπειρία των παγκόσμιων πολέμων δείχνει ότι κάποτε η εμφάνιση στη Γερμανία των πυραυλικών συστημάτων V-1 και V-2 και ακόμη και του V-3 δεν έλυσε το πρόβλημα. Η Γερμανία ηττήθηκε.

Μέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία διέθετε ήδη αεριωθούμενα αεροσκάφη, τα οποία καμία άλλη χώρα δεν είχε πριν. Δεν τους έδωσε νίκη” αναφέρει  ο Βίκτορ Μουζένκο.

Στη συνέντευξή του, ο Ουκρανός πρώην ΑΓΕΕΘΑ εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι ο στρατιωτικός προϋπολογισμός που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι 70% μεγαλύτερος από τον προϋπολογισμό του 2023 και 2,3 φορές μεγαλύτερος από τον προϋπολογισμό του 2022.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι οι επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε υποδομές βαθιά στην Δυτική και Κεντρική Ουκρανία, δημιουργούν σοβαρή ένταση στην κοινωνία.

Σχολιάζοντας τους πιθανούς όρους που θα επιβληθούν στην Ουκρανία σε περίπτωση έναρξης ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ο Βίκτορ Μουζένκο σημειώνει ότι θα είναι πολύ δύσκολες για το Κίεβο.

Οι όροι που θα μας παρουσιαστούν στις πιθανές διαπραγματεύσεις δεν θα ανταποκρίνονται στα όνειρα και τις φιλοδοξίες του ουκρανικού λαού” καταλήγει ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

“Ο ρωσικός στρατός έχει αλλάξει σημαντικά κατά τη διάρκεια 1,5 έτους μάχης, έχει νέα όπλα και σύγχρονα συστήματα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι την ίδια περίοδο δεν έχει αλλάξει τίποτα στην Ουκρανία, τίθεται το ερώτημα πώς η σημερινή ηγεσία της χώρας πρόκειται να «νικήσει τη Ρωσία» δήλωσε ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Βίκτορ Μουζένκο.

“(…) Βλέπουμε κυριολεκτικά ενάμιση χρόνο μετά, πώς έχει αλλάξει η κατάσταση; (…) βλέπουμε νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, πολύ ισχυρά πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς. Είδαμε μια σειρά από νέους τύπους όπλων και μια σειρά από νέες δυνατότητες” είπε ο Μουζένκο.

Εδώ στο Κίεβο, όλοι περιμένουν ένα νέο όπλο. Δεν γνωρίζω ποιο είδος όπλου μπορούμε να περιμένουμε, θα βασίζεται σε καινούριες φυσικές αρχές; Ποιο όπλο είναι αυτό που θα κάνει θαύματα  και θα λύσει τα προβλήματα“; είπε ο Μουζένκο.