Νέες μαζικές αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ- Φεύγει και ο Δ.Παπαδημούλης

Την ανεξαρτητοποίησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε σήμερα και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για αποχώρηση εννέα βουλευτών του κόμματος.

«Μόλις ενημέρωσα με επιστολή μου την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απόφασή μου να μην είμαι πλέον μέλος του κόμματος. Υπέβαλα, επίσης, την παραίτησή μου από τη θέση του Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που κατέχω από τον Ιούλιο του 2014, μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και ομόφωνη στήριξη των Ευρωβουλευτών μας. Μετά την ολοκλήρωση της θητείας μου στο Ευρωκοινοβούλιο, θα συνεχίσω να στηρίζω τις ιδέες και τις αξίες της σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς, ως απλός υποστηρικτής, από τα μετόπισθεν, μακριά από αιρετά αξιώματα», σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαν αποχωρήσει 9 βουλευτές αλλά και 57 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τις πολιτικές επιλογές του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. «Με την κίνησή μας θέλουμε να υποστηρίξουμε το πλαίσιο αξιών και απόψεων που έχουμε για την Αριστερά και να κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ένας από τους εννέα βουλευτές.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε δημοκρατικά. Αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά. Διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή το πολιτικό του στίγμα εκπέμπει ένα συνονθύλευμα αντιφατικών απόψεων χωρίς κανένα προγραμματικό βάθος. Ένδειξη αυτής της παθογένειας είναι οι θέσεις που εκφράζει ο Πρόεδρος για κρίσιμα ζητήματα, όπου με ευκολία τη μια μέρα δηλώνει την υποταγή του κόμματος στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και την άλλη ξεσπαθώνει ρητορικά αλλά καθόλου πειστικά εναντίον τους. Η αναξιοπιστία του, η υπονόμευση του κυβερνητικού έργου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019), η αυταρχική συμπεριφορά που είδαμε στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας. Είναι μια πορεία, δυστυχώς, δίχως επιστροφή», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση όσων αποχώρησαν

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει με 36 βουλευτές.