Νέος ΓΓ της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ ο Ανδρέας Κουννής

Νέος Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ εκλέχθηκε από το 3° Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ ο Ανδρέας Κουννής.

Στο συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες, συμμετείχαν 106 αντιπρόσωποι που εκπροσώπησαν όλους τους εργαζόμενους μέλη και κλάδους της συντεχνίας από όλη την Κύπρο. Οι σύνεδροι μέσα από τις παρεμβάσεις και ομιλίες τους μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι τους και τη σημασία της οργάνωσης αλλά και της δυναμικής παρέμβασης της ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων αλλά και στην ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συνέδριο έκλεξε την νέα ηγεσία του ως ακολούθως:

Νέος Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ εκλέχθηκε ο Ανδρέας Κουννής.

Νέα Γενική Ταμίας εκλέχθηκε η Μαρία Ψαρά.

Μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι εξής: Αγγελίδης Άγγελος, Αναστασίου Χαράλαμπος, Έλληνα Μαρία, Καλοσυνάτος Παύλος, Κωνσταντής Κυριάκος, Νικολάου Γεωργία, Οδυσσέως Έλενα, Παναγίδης Ορφέας, Χατζιαντώνη Χρυστάλλα, Χρήστου Αθηνά, Αντρέου Ξενάκης, Ιουλιανού Γιώργος, Λοΐζου Χρήστος, Μαυροχάννας Ερνέστο, Πύριλλος Παναγιώτης, Χριστοδούλου Μιράντα, Μενοίκου Φανούριος, Χαραλάμπους Χριστόφορος, Αντρέου Ανδρέας, Πολυβίου Παναγιώτης, Χριστοδούλου Ζαχαρίας.

Το συνέδριο εκτίμησε τη δράση της συντεχνίας και συζήτησε τους στόχους και την προοπτική για ενδυνάμωση της συντεχνίας τα επόμενα χρόνια.

Στο συνέδριο τιμήθηκαν οι Σταύρος Δρουσιώτης, Βασίλης Γεωργίου, Μιχάλης Χατζηγεωργίου και ο Σάββας Τούλουπος για την πολύχρονη προσφορά και δράση τους στην ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας Σάββας Τούλουπος κατέθεσε εισηγητική ομιλία. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σάββας Τούλουπος αφυπηρετεί και υπήρξε ο πρώτος Γραμματέας της ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ από την ίδρυση της το 2003 μέχρι σήμερα το 2023.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ απεύθυνε η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απεύθυναν επίσης ο αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, Άντης Αποστόλου, και ο ΓΓ της KOOP-SEN, Μεχμετ Αλί.

Χαιρετισμοί και μηνύματα αλληλεγγύης μεταφέρθηκαν στο συνέδριο από άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας για την δράση και τους αγώνες της συντεχνίας.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν προσκεκλημένοι και συνεργάτες της συντεχνίας από κρατικές υπηρεσίες, οργανισμούς και επιχειρήσεις που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας και σύσσωμη η ηγεσία της ΠΕΟ με την παρουσία των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου.