Υπό οκταήμερη κράτηση οι ύποπτοι για το φόνο Καλογερόπουλου

Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξέδωσε  το πρωί το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού εναντίον των δυο προσώπων, 41 και 44 χρόνων, που συνελήφθησαν χθες σε σχέση με τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου. «Από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις ο 41 ετών ύποπτος φέρεται να είναι ο οδηγός της μοτοσικλέτας, ενώ ο 44χρονος φέρεται να συνδέεται με τον 41χρονο» ανέφερε σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη διαδικασία προσωποκράτησης του υπόπτων, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου. 

Οι δύο οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Κατά την αναχώρηση της κλούβας της αστυνομίας που τους μετέφερε, οι δύο προπηλακίστηκαν από συγγενείς και φίλους του θύματος, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το δικαστήριο καθώς δεν τους επιτράπηκε η είσοδος.

Οι δύο είναι ύποπτοι για υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη φόνου, φόνου εκ προμελέτης, κατοχή και μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών, εμπρησμού και κλοπής αυτοκινήτου. Ο 41 ετών ύποπτος θεωρείται από την αστυνομία ως ένας εκ των εκτελεστών του Καλογερόπουλου και το άτομο το οποίο οδηγούσε τη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού με την οποία διέφυγαν οι δράστες. Εναντίον του έχουν εξασφαλιστεί σημαντικά στοιχεία και τεκμήρια. Ο 44χρονος θεωρείται ως το άτομο που βοήθησε και φιλοξενούσε τον 41 ετών ύποπτο για την εκτέλεση της δολοφονίας.

Η αίτηση προσωποκράτησης των συλληφθέντων δεν αναγνώστηκε στο δικαστήριο, όμως λέχθηκαν κάποια στοιχεία μετά από ερωτήσεις που έθεσε ο συνήγορος του 44χρονο, καθώς ο 41 ετών ύποπτος παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο. Συγκεκριμένα, ο ανακριτής ανέφερε ότι ο 44χρονος φιλοξενούσε τους τελευταίους δύο μήνες τον 41 ετών ύποπτο, ενώ γνώριζε τα σχέδια του να δολοφονήσει τον 55χρονο. Όπως είπε, πέραν των πληροφοριών και μαρτυριών που έχει λάβει η αστυνομία ότι ο 44χρονος γνώριζε για το έγκλημα, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης κατέγραψαν τους εκτελεστές, μετά τον εμπρησμό του οχήματος του φόνου, να μεταβαίνουν στο σπίτι του.

Παράλληλα, ο δικαστής ανέφερε πως σύμφωνα με την αίτηση που έχει στην κατοχή του, στο σπίτι του 44χρονου έχουν εντοπιστεί σε σκουπίδια, ενδύματα, πακέτα κινητής τηλεφωνίας και καταγραφή κλειστών κυκλωμάτων. Στο δικαστήριο αναφέρθηκε επίσης ότι από πλευράς του ο 44χρονος – ο οποίος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές – φέρεται να είπε κατά τη σύλληψη του ότι δεν είχε διαφορές με τον Καλογερόπουλο και ότι συναντήθηκε μαζί του πριν από δέκα ημέρες και συζήτησαν για θέματα τζόγου.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού ανέφερε ότι στα πλαίσια της διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 44χρονος ύποπτος γνωριζόταν με τον Καλογερόπουλο, δεν θέλησε όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο Λευτέρης Κυριάκου ανέφερε επίσης ο 41 ετών ύποπτος φέρεται να διέμενε στο σπίτι του 44χρονου τουλάχιστον δύο μήνες. «Από τις εξετάσεις της ανακριτικής ομάδας εξασφαλίστηκαν κλειστά κυκλώματα από τη διαφυγή των υπόπτων, την περιοχή όπου έγινε ο φόνος, στην περιοχή Ζυγίου και σε απόμερη περιοχή που οδηγεί στο σπίτι του υπόπτου».

Ο κ. Κυριάκου ανέφερε επίσης ότι για την υπόθεση αναζητείται ένα τουλάχιστον άτομο, ο συνεπιβάτης στη μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα.