Αποφάσεις Αστυνομίας μετά τα δύο φονικά

Σύσκεψη με τις ανακριτικές ομάδες των ΤΑΕ Λευκωσίας και Λεμεσού είχε την Τετάρτη ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου κατά τις οποίες λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις μετά τις δολοφονίες με θύματα τον Θανάση Καλογερόπουλο και τον Αλέξη Μαυρομιχάλη. Η σύσκεψη άρχισε γύρω στις 10 πμ και ολοκληρώθηκε γύρω στη μία το μεσημέρι.

Οι δύο φόνοι διαπράχθηκαν σε διάστημα 48 ωρών και κινητοποίησαν τις αρχές.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας επισκέφθηκε και σήμερα νωρίς το πρωί τη σκηνή του φόνου στην Ακρόπολη με θύμα τον Μαυρομιχάλη.

Οι ανακριτικές αρχές έχουν συλλέξει στοιχεία από τη σκηνή και αναζητούν και μαρτυρικό υλικό.

Η Ελένη Κωνσταντίνου, λειτουργός του κλάδου επικοινωνίας της Αστυνομίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι o Aρχηγός έτυχε ενδελεχούς ενημέρωσης για τις πτυχές των δύο υποθέσεων και τα ευρήματα των ανακριτών και για τις εξετάσεις μέχρι στιγμής. Από τη σκηνή στην Ακρόπολη παραλήφθηκε ένας κάλυκας, ο οποίος θα τύχει επιστημονικών εξετάσεων και βαλλιστικού ελέγχου.

Η κ. Κωνσταντίνου είπε ότι στο όχημα, που εντοπίστηκε στην περιοχή Κοτσιάτη διενεργήθηκε έλεγχος και δεν εντοπίστηκε οποιοδήποτε υλικό προς εξέταση. Οι έρευνες όμως εκεί συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν συνδέεται με το φόνο του Μαυρομιχάλη.

Ανέφερε ότι αξιολογήθηκαν περαιτέρω ενέργειες, που θα ληφθούν από την Αστυνομία για τον παραπέρα χειρισμό. Η κ. Κωνσταντίνου δεν θέλησε να αναφερθεί στις αποφάσεις που λήφθηκαν, καθώς τόνισε ότι οι υποθέσεις είναι σε εξέλιξη και η Αστυνομία δεν επιθυμεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό τουλάχιστον το στάδιο.

Ανέφερε εξάλλου ότι αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων επί των τεκμηριών που ενδεχομένως να βοηθήσουν το ανακριτικό έργο. Η κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι οι αρχές είναι σε εγρήγορση, λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις δύο υποθέσεις και ακολουθούν προσεκτικές κινήσεις προς πλήρη διαλεύκανση των δύο φονικών.

Είπε επίσης ότι σε ό,τι αφορά το φόνο του Καλογερόπουλου στη Λεμεσό συνεχίζονται επισταμένα οι εξετάσεις προς πλήρη διαλεύκανση και για να διαπιστωθεί κατά πόσο οι δύο φόνοι συνδέονται μεταξύ τους.