Διακόπηκαν χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για εντοπισμό δύτη στη Λάρνακα

Διακόπηκαν χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για εντοπισμό δύτη, ο οποίος καταδύθηκε γύρω στις 10 σήμερα το πρωί στο ναυάγιο «Ζηνοβία» στη Λάρνακα και έκτοτε αγνοείται.

Σε ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) αναφέρεται ότι «η επιχείρηση Ε-Δ στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Λάρνακας, για εντοπισμό αυτοδύτη, ο οποίος είχε καταδυθεί στο ναυάγιο «Ζηνοβία», έχει διακοπεί με το τελευταίο φως της ημέρας, δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα».

Προστίθεται ότι «οι προσπάθειες για εντοπισμό του αγνοούμενου προσώπου θα συνεχιστούν αύριο Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, με το πρώτο φως της ημέρας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «μέχρι την περάτωση της επιχείρησης Ε-Δ απαγορεύεται η προσέγγιση και η κατάδυση στο ναυάγιο «Ζηνοβία», χωρίς την εξασφάλιση προηγούμενης άδειας από το ΚΣΕΔ».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις λήφθηκε η πληροφορία για το αγνοούμενο πρόσωπο το Κέντρο ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας – Διάσωσης «Νεαρχος», κινητοποιώντας μέσα διάσωσης και ομάδες δυτών του Συστήματος Ε-Δ της Δημοκρατίας, καθώς και εθελοντικές ομάδες διάσωσης.