Ένοχοι και συνένοχοι σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Παλαιστίνη, Κύπρος , Κουρδιστάν, Αρμενία, βίοι παράλληλοι. Λαοί καθημαγμένοι, λεηλατημένοι που  συμπιέζονται στη μέγγενη των γεωπολιτικών και οικονομικών  συμφερόντων των ισχυρών.

Τα μελανά στίγματα του 21ου αιώνα.Θύματα εξόντωσης, βίαιου εκτοπισμού και  εθνοκάθαρσης.

Μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το μοίρασμα του κόσμου σε ζώνες επιρροής, για δεκαετίες αυτοί οι λαοί διεκδικούσαν είτε πολεμώντας , είτε εκλιπαρώντας και επαιτώντας για την δική τους δικαίωση. Το αυτονόητο δικαίωμα όλων των λαών του κόσμου. Μια πατρίδα που να ορίζουν το μέλλον και τη ζήση τους.

Ο μεγάλος ένοχος για το κυπριακό και το παλαιστινιακό η Βρετανία . Για να παραμείνει εσαεί στη Μέση Ανατολή έπρεπε να εμπλέξει την Τουρκία στην Κύπρο, να την υποδαυλίσει για να διεκδικήσει μερτικό,  γη και ύδωρ. Και τα κατάφερε με την μέθοδο του διαίρει και βασίλευε.

Μέχρι σήμερα αυτές οι δύο εγγυήτριες δυνάμεις για την ανεξαρτησία της Κύπρου κατέχουν εδάφη της. Η Τουρκία με την εισβολή του 1974 και η Βρετανία με στρατιωτικές βάσεις της ίδιας έκτασης με το νησί της Μάλτας.

Η Βρετανία αν και αρχικά  αντιδρούσε για την δημιουργία εβραϊκού κράτους όταν αργότερα ξεσηκώθηκαν οι Άραβες για να απαλλαγούν από τους Βρετανούς αποικιοκράτες αναθεώρησαν τα σχέδια τους. Ανάμεσα στις υποψήφιες χώρες όπου θα ιδρύονταν το κράτος του Ισραήλ ήταν η Κύπρος (οι κάτοικοι της οποίας θα μεταφέρονταν στο νησί Καρπενήσι) , η Αργεντινή και η Παλαιστίνη.  Επιλέχθηκε τελικά η Παλαιστίνη λόγω και της ιστορικής συνέχειας με τα αρχαία βιβλικά κράτη του Ισραήλ και της Ιουδαίας τα οποία έχουν κεντρική θέση στην ιουδαϊκή θρησκεία.

Το Ισραήλ   Ιδρύθηκε το 1948, με σκοπό να μετατραπεί σε εθνική εστία όσων απανταχού Εβραίων επιθυμούν να πολιτογραφηθούν  πολίτες του απ΄όπου και αν προέρχονται. Εκατομμύρια Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν για να δημιουργηθεί το νέο κράτος . Με την ενθάρρυνση της Δύσης το Ισραήλ εξελίχθηκε σε επεκτατική δύναμη και χωροφύλακα της περιοχής. Με πολέμους και εποικισμούς εκδίωξε τους αυτόχθονες παλαιστινίους από τα εδάφη τους φυλακίζοντας τους σε θύλακες-γκέτο.  

Σήμερα η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί με αποτροπιασμό τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται σε βάρος αμάχων .Μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα με θύματα εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες αντί να λογοδοτήσουν οι ένοχοι βλέπουμε ένα παιγνίδι επίρριψης ευθυνών (blame game) από τα αντίπαλα στρατόπεδα Ισραήλ και Χαμάς.

Το Ισραήλ δεν κρατάει πια τα προσχήματα την ώρα που η ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχουν ενεργά στην συγκάλυψη των εγκλημάτων πολέμου του Ισραήλ.

Θάφτηκε και αποσιωπήθηκε από όλα τα συστημικά ΜΜΕ η  ανακοίνωσή του Χανάνια Ναφτάλι, σύμβουλου του Νετανιάχου ο οποίος σε  την ανάρτηση του στο Χ (πρώην τουίτερ) :

Ανακοίνωνε τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στην Γάζα από την Ισραηλινή Αεροπορία, δικαιολογώντας τον βομβαρδισμό επειδή, όπως ισχυρίστηκε, μέσα κρύβονταν άνδρες της Χαμάς. Μόλις είδαν όμως πόσοι άμαχοι σκοτώθηκαν, ο εν λόγω κύριος διέγραψε αυτό το τουίτ και η κυβέρνηση του Ισραήλ επιδόθηκε σε εκστρατεία παραπληροφόρησης προσπαθώντας να ρίξει την επίθεση στη Χαμάς – Ισλαμική Τζιχάντ, ισχυριζόμενοι ότι εκείνοι βομβάρδισαν το νοσοκομείο!

Την ίδια ώρα, o υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ δήλωνε κυνικά ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ εσκεμμένα θανατώνει με δίψα, πείνα και στέρηση φαρμάκων 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους έως ότου η Χαμάς απελευθερώσει τους δικούς της ομήρους – μια ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Γενεύης. Δηλαδή μια γενοκτονία με την μέθοδο της λιμοκτονίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος μόλις πάτησε το πόδι του στο Τελ Αβίβ τάχθηκε υπέρ του Ισραήλ κατονομάζοντας ως ένοχους του βομβαρδισμού  «την άλλη ομάδα» λες και πρόκειται για ποδοσφαιρικό αγώνα!

Ο Βρετανός πρωθυπουργός -με καταγωγή από την  Ινδία πρώην αποικία των Βρετανών  -σπεύδει στο Ισραήλ να επιδώσει και δια ζώσης την στήριξη της χώρας του στον Νετανιάχου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τάχθηκε συλλήβδην υπέρ του Ισραήλ. Το ίδιο ισχύει με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο διασύρει συστηματικά την Ευρώπη και τους λαούς της αρνούμενο να καταδικάσει τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ.Καμιά ανακοίνωση ή πρόθεση για άμεσες κυρώσεις κατά της κυβέρνησης του Ισραήλ .

Αυτή η στάση  τους καθιστά υπεύθυνους ενώπιον των λαών της Ευρώπης για συνενοχή σε Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

Και ο Ερντογάν φόρεσε τα φτερά λευκής περιστεράς

Όσο για τον ανεκδιήγητο Ερντογάν δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το απύθμενο θράσος και την υποκρισία του.

Μπαίνει στην πρώτη γραμμή κατηγορώντας το Ισραήλ για βομβαρδισμούς και εποικισμό ενώ τα ίδια έπραξε η χώρα του στην Κύπρο επιμένοντας στην δημιουργία δύο κρατών .

Θέλει λέει, να γίνει η Τουρκία εγγυήτρια δύναμη για το Μεσανατολικό ενώ όλοι γνωρίζουν πως σε όποια χώρα έχει  πατήσει το πόδι της με την ταμπέλα του ειρηνοποιού,  όχι μόνο δεν έφυγε  αλλά προκαλεί και άλλα δεινά με την παρουσία της. Η συνεχιζόμενη  κατοχή κυπριακών εδαφών συνεχίζεται, χωρίς η Ε.Ε. να της επιβάλλει κυρώσεις. Η παρουσία της Τουρκίας στη Συρία περιπλέκει την επίλυση του προβλήματος ενώ στη Λιβύη έχει γίνει αντιμαχόμενο μέρος με ένα από τα δύο στρατόπεδα και η χώρα κινδυνεύει με διαμελισμό.

Ενώ στην Κύπρο που είναι μια σπιθαμή τόπος, διεκδικεί αναγνώριση του ψευδοκράτος και δύο κράτη ,  αρνείται στους Κούρδους την δημιουργία Κουρδικού κράτους εξοντώνοντας τους, με βομβαρδισμούς και φυλακίσεις .

Με την εμπλοκή της Τουρκίας στην κρίση Αζερμπαϊζάν Ναγκόρνο Καραμπάχ και τον εξοπλισμό που παρείχε το Ισραήλ στους Αζέρους,  πέτυχε τον εκτοπισμό χιλιάδων Αρμενίων.

Αυτά τα εγκλήματα πολέμου παραμένουν ατιμώρητα. Οι ένοχοι και οι συνένοχοι συνεχίζουν απτόητοι το απάνθρωπο έργο τους. ΗΠΑ και  συλλογική Δύση νίπτουν τας χείρας τους συγκαλύπτοντας τους θύτες και τις φρικαλεότητες που διαπράττουν εναντίον αμάχων.