ΑΗΚ: Διακόπηκε συνάντηση με Υπ.Ενέργειας λόγω μη αποδοχής τήρησης πρακτικών

Η προγραμματισμένη συνάντηση της με εκπροσώπους του Υπουργείου Ενέργειας το Σάββατο διακόπηκε επειδή οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δεν επιθυμούσαν την τήρηση πρακτικών, αναφέρει η ΑΗΚ, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ίδια στηρίζει τις προσπάθειες της Πολιτείας για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση.

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για «άριστη σχέση, συναντίληψη και συνεργασία» ανάμεσα στη Διοίκηση και τη Διεύθυνση της ΑΗΚ προσθέτοντας ότι η αποστολή της είναι να λειτουργεί ως «ο στέρεος πυλώνας του ενεργειακού μέλλοντος της Κύπρου διασφαλίζοντας την αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε όλους».

Ακόμη, η ΑΗΚ αναφέρει ότι είναι Οργανισμός δημοσίου οφέλους, τονίζοντας ότι είναι «αυτονόητο και επιβεβλημένο, για σκοπούς διαφάνειας στη λειτουργία και τη λήψη των αποφάσεών της, να τηρεί πρακτικά σε κάθε θεσμική συνάντηση – σύσκεψη που πραγματοποιείται και στην οποία συμμετέχουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διεύθυνσης, στελέχη των Δραστηριοτήτων της και Εκπρόσωποι Φορέων της Πολιτείας». 

«Στη σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση, οι Εκπρόσωποι του Υπουργείου Ενέργειας δεν επιθυμούσαν την τήρηση πρακτικών με αποτέλεσμα τη διακοπή της», προστίθεται.

Καταληκτικά, η ΑΗΚ σημειώνει ότι «είναι πάντα στη διάθεση του Υπουργείου Ενέργειας για στενή και δημιουργική συνεργασία έτσι ώστε και με τις δικές της δυνάμεις, να συμβάλλει στον κοινό στόχο μείωσης της τιμής του ηλεκτρισμού στην Κύπρο και να στηρίζει τις προσπάθειες της Πολιτείας για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση».

Διαψεύδει ο Υπουργός

«Δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια» το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΑΗΚ, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση της ΑΗΚ σύμφωνα με την οποία προγραμματισμένη συνάντησή της με εκπροσώπους του Υπουργείου Ενέργειας διακόπηκε επειδή οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δεν επιθυμούσαν την τήρηση πρακτικών, ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε σε δήλωσή του: «Μας λυπεί η ανακοίνωση της ΑΗΚ, το περιεχόμενο της οποίας δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, και δεν παραθέτει τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους η ομάδα του Υπουργείου Ενέργειας αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη συνάντηση».

Ωστόσο, δεν θέλησε να αναφερθεί στους λόγους αυτούς.