Φλέγεται η Μ.Ανατολή: Οι Ισραηλινοί μεταφέρουν 50.000 προσωπικό από τα σύνορα για να ανακαταλάβουν τις 7 κατεχόμενες από την Χαμάς πόλεις

Στρατιωτικές δυνάμεις από τα σύνορα με την Συρία, την Αίγυπτο και τον Λίβανο μεταφέρουν οι Ισραηλινοί σε μία τεράστια επιχείρηση αερομεταφοράς για να ανακαταλάβουν τις επτά πόλεις που έχουν απωλέσει στα νοτιοδυτικά της χώρας μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς.

Μεταφέρουν τουλάχιστον 20.000 άνδρες και συνολικά σχεδιάζουν να μεταφέρουν επιπλέον 30.000 πέρα από τις δυνάμεις που ήδη έχουν αναπτυχθεί προκειμένου μετά την ανακατάληψη των πόλεων τους που σίγουρα θα είναι μια αιματηρή υπόθεση, να προχωρήσει σε εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας!

Αυτή την στιγμή οι μάχες διεξάγονται σε 22 περιοχές γύρω από την Γάζα ανακοίνωσαν οι Ισραηλινοί.

Το νούμερο 2 της Χαμάς, Σάλεχ Αλ Αρούρι, δήλωσε ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα, την οποία περιέγραψε ως «το καλύτερο σενάριο για εμάς ώστε να επιλύσουμε τη σύγκρουση εναντίον του εχθρού».

Ακόμη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Shehab, ο Αλ Αρούρι, δήλωσε ότι «η μάχη που ξεκίνησε έχει στόχο την ελευθερία του λαού μας και το δικαίωμά μας να είμαστε ελεύθεροι και ασφαλείς σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα».

«Αυτή δεν είναι μια καταδρομική επιχείρηση. Είναι μια ολοκληρωτική μάχη. Σκοπεύουμε οι μάχες να έχουν συνέχεια και το μέτωπο να επεκταθεί» προειδοποίησε και συνέχισε λέγοντας ότι «η Χαμάς είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο».

«Όλα τα σενάρια είναι πλέον πιθανά και είμαστε έτοιμοι για μια ισραηλινή χερσαία εισβολή», ανέφερε και σημείωσε ότι το Ισραήλ σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη.

Ο Αλ Αρούρι διακήρυξε ότι «η Χαμάς έχει αιχμαλωτίσει αρκετούς Ισραηλινούς και αυτό ώστε να ασκήσει πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση και να προχωρήσει στην απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ».

«Καταφέραμε να σκοτώσουμε και να αιχμαλωτίσουμε πολλούς Ισραηλινούς στρατιώτες. Οι μάχες συνεχίζονται ακόμη. Όσον αφορά τους αιχμαλώτους μας, σας λέω ότι η ελευθερία σας διαφαίνεται σε μεγάλο βαθμό. Με αυτά που έχουμε στα χέρια μας θα σας αφήσουμε ελεύθερους. Όσο συνεχίζονται οι μάχες, τόσο θα αυξάνεται ο αριθμός των αιχμαλώτων», σχολίασε.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι βρίσκονται και ανώτεροι αξιωματικοί του ισραηλινού στρατού στα χέρια της Χαμάς.

«Υπάρχουν πολλοί Παλαιστίνιοι νεκροί και πολλοί Ισραηλινοί νεκροί, καθώς και αιχμάλωτοι, και η μάχη βρίσκεται ακόμη στο αποκορύφωμά της», συμπλήρωσε.

«Η Χαμάς είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα», κατέληξε το νούμερο 2 της Χαμάς.