Διαπιστευτήρια  δια της «παπαγαλίας» της Αμερικανικής προπαγάνδας

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Στην πολιτική υπάρχουν δύο επιλογές. Η διεκδίκηση  και η υποταγή. Όσοι επιλέγουν την πρώτη θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες  αλλά και τον έπαινο  Η δεύτερη επιλογή οδηγεί στην εξαχρείωση,  στην δυσμένεια και στην περιθοριοποίηση. Κανένας -είτε σύμμαχος είτε αντίπαλος- δεν σέβεται όσους  σέρνονται πίσω από τους ισχυρούς και δεν έχουν την δύναμη να ορθώσουν ανάστημα .  Να διεκδικήσουν αν μη τι άλλο τα αυτονόητα. Να αγωνιστούν με αξιοπρέπεια για τα δίκαια τους αναλώνοντας όσες δυνάμεις διαθέτουν.

  Το 37%  των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή εδώ και μισό σχεδόν  αιώνα. Ο     Κύπριος ΥΠΕΞ ευρισκόμενος με τους άλλους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών μελών της Ε.Ε. στο Κίεβο, δεν άδραξε την ευκαιρία να αναφερθεί στην καθημαγμένη μας πατρίδα. Δεν βρήκε την τόλμη να εκφράσει την απαρέσκεια του για την δυσανάλογη πολιτική που εφαρμόζει η Ε.Ε. υπέρ της Ουκρανίας και της απραξίας της έναντι της  Κύπρου.

Αντίθετα  είδαμε   εκείνο το περιβόητο τουίτερ το οποίο  ανάρτησε άρτι αφιχθείς  στην Ουκρανική πρωτεύουσα, να διαβεβαιώνει πως η Κύπρος θα παραμείνει μέχρι τέλους υπέρ της Ουκρανίας και άλλες γαλιφιές που παπαγαλίζουν οι ακόλουθοι των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας. Για την Κύπρο και την ανοχή της συλλογικής Δύσης απέναντι στην Τουρκία η οποία παράνομα κατακρατεί την μισή Κύπρο ούτε λέξη. Αυτή η ευθυγράμμιση της Κύπρου με την Αμερικανική προπαγάνδα και η αποφυγή κριτικής στην ηγεσία της Ε.Ε. η οποία ούτε τα ελάχιστα έπραξε για την Κύπρο δεν θα μας βγει σε καλό. Λόγια ακούσαμε πολλά. Και από την Φον ντερ Λάιεν , και από την Μέτσολα και τον Μπορέλ. Ούτε το ένα χιλιοστό των κυρώσεων που εφαρμόζουν κατά της Ρωσίας δεν εφάρμοσαν κατά της Τουρκίας. Η κυπριακή ηγεσία αντί να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί αρκείται και χαριεντίζεται  και από πάνω με τη ρητορική υποστήριξη των λεγόμενων συμμάχων.

 Ήδη η Ρωσία συμπεριέλαβε την Κύπρο στον κατάλογο των εχθρικών χωρών και αντί να προσπαθούμε να τηρούμε αποστάσεις «ασφαλείας» από την επεκτατική πολιτική των ΗΠΑ επιχειρούμε να ταυτιστούμε με όλους αυτούς που δημιούργησαν το κυπριακό πρόβλημα. Δεν διαθέτουμε πολιτική διορατικότητα να δούμε πιο μακριά. Μας διαφεύγει  ο κίνδυνος να βρεθούμε απομονωμένοι στο  ενδεχόμενο  οι ΗΠΑ να επιστρέψουν στην αρχική τους πολιτική και στο σλόγκαν «η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος στρατηγικός μας σύμμαχος.» Θα την βάψουμε και εμείς και η Ελλάδα γιατί δεν θα έχουμε άλλους συμμάχους να μας συντρέξουν.

Η διάτρητη προπαγάνδα κατά της Ρωσίας

Η συλλογική Δύση μαζί και η ημικατεχόμενη Κύπρος έχουν αφηνιάσει κατά της Ρωσίας και παπαγαλίζουν την Αμερικανική προπαγάνδα αφήνοντας ωστόσο ασχολίαστες τις πραγματικότητες και την αλήθεια ποιος ή ποιοι προκάλεσαν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον  επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας, ναύαρχο  Ρομπ Μπάουερ: «Το ΝΑΤΟ άρχισε τις προετοιμασίες για την αντιπαράθεση με τη Ρωσία, 14 χρόνια πριν η Μόσχα αποφασίσει την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση στην Ουκρανία»
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΝΑΤΟ έχει καταγράψει τα στρατιωτικά του σχέδια για την αντιμετώπιση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε 4.500 σελίδες!

“Στην πραγματικότητα, από το 2008, οι στρατιωτικοί άρχισαν να εργάζονται για να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας πίσω στις αρχές της συλλογικής άμυνας. Αυτό ήταν απαραίτητο ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς της Ρωσίας. Η μεγαλύτερη αλλαγή στο ΝΑΤΟ ήταν η προετοιμασία για αντιπαράθεση με έναν επιθετικό εχθρό”, δήλωσε κυνικά ο Μπάουερ.

Ο Μπάουερ δήλωσε επίσης ότι πέρα απο τις μονάδες που το ΝΑΤΟ έχει σε Πολωνία, Βαλτικές, Σλοβακία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ελλάδα μετά το 2015, έχει ετοιμότητα για κινητοποίηση άλλων 300.000 στρατιωτών!

Κυνική παραδοχή

Εξάλλου σε  δήλωση που έκανε η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας Κάισα Όλονγκρεν, (όπως δημοσιεύει το Anadolu):

«Η ουκρανική σύγκρουση είναι σημαντική από την άποψη της αποδυνάμωσης της Ρωσίας και επιπλέον, επιτρέπει να μην στέλνονται Ευρωπαίοι ή Αμερικανοί σε πόλεμο». Σύμφωνα με την επικεφαλής του ολλανδικού ΥΠΑΜ, την ίδια στιγμή, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί να παράσχει βοήθεια στο Κίεβο.

Η Ολλανδή υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε την υποστήριξη προς την Ουκρανία «έναν πολύ φθηνό τρόπο» για να βεβαιωθεί ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.Γι’ αυτό όπως υποστήριξε η  Όλονγκρεν , η βοήθεια προς το Κίεβο είναι «ζωτικής σημασίας» για τη Δύση.

Οι υποταγμένοι κινδυνεύουν να πνιγούν στο σάλιο τους

Και ενώ οι Κύπριοι αξιωματούχοι υπόσχονται πλήρη στήριξη στο Κίεβο μέχρι τέλους (!!), η Πολωνία από τους αρχικούς φανατικούς συμμάχους της Ουκρανία αλλάζει πορεία πλεύσης.

Οι πολωνικές αρχές δεν κρύβουν πλέον το γεγονός ότι μετά από μια σειρά γελοιοτήτων από την ουκρανική πλευρά (η οποία ξεκίνησε με την  σύγκρουση για τις εξαγωγές σιτηρών), δεν εμπιστεύονται πλέον το Κίεβο.

Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Zbigniew Rau σε δηλώσεις του στο Polsat News εξήγησε γιατί δεν προσήλθε στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Κίεβο, δηλώνοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ Ουκρανίας και Πολωνίας βρίσκονται τώρα σε παρακμή.

«Η απουσία μου είναι εν μέρει έκφραση αυτού. Η εμπιστοσύνη της κοινωνίας μας στην τρέχουσα πολιτική της ουκρανικής κυβέρνησης έναντι της Πολωνίας έχει κλονιστεί, για να το θέσω ήπια», είπε ο Ράου.

Η διαφθορά στην Ουκρανία

Στην διεθνή πολιτική σκακιέρα οι εξελίξεις είναι ρευστές και ανά πάσα στιγμή  τα πράγματα μεταβάλλονται .  

Διαβαθμισμένο μέρος ενός αμερικανικού κυβερνητικού εγγράφου με τίτλο «Ολοκληρωμένη Στρατηγική της Χώρας» χαρακτηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ τον Β.Ζελένσκι ως “αρχιερέα της διαπλοκής” τονίζοντας πως η διαφθορά σαρώνει στην χώρα.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανησυχούν σοβαρά για το επίπεδο διαφθοράς στην Ουκρανία, εξαιτίας του οποίου οι δυτικές χώρες ενδέχεται να αρνηθούν να παράσχουν βοήθεια στο Κίεβο αναφέρει η εφημερίδα Politico επικαλούμενη κυβερνητικό έγγραφο που έχει στην κατοχή της.

Και εμείς συνεχίζουμε να παπαγαλίζουμε την Αμερικανική προπαγάνδα.