Κυπριακό, μεταναστευτικό και ευρωεκλογές συζήτησαν ο Πρόεδρος – Ρ. Μέτσολα

Το Κυπριακό και οι τελευταίες εξελίξεις, το μεταναστευτικό και οι ευρωεκλογές ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, στο Προεδρικό μέγαρο.

Η κ. Μέτσολα πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο με την ευκαιρία της 63ης επετείου της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με την άφιξή της στο Προεδρικό επιθεώρησε στρατιωτικό άγημα μαζί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η παρουσία της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην 63η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει την δική της ξεχωριστή σημασία και στέλνει τα δικά της πολλαπλά μηνύματα.

Η Πρόεδρος Μέτσολα δήλωσε ότι το κυπριακό πρόβλημα είναι και ευρωπαϊκό, εξέφρασε την στήριξη της Ευρωπαϊκή Ένωσης για αποστολή ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών και επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι ποτέ ολοκληρωμένη, ενόσω η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη.