Σύσκεψη Προεδρικού: Αναγνώριση αποτυχίας, αναθεώρηση επιχειρησιακών διαδικασιών

Δύο σχεδόν ώρες διήρκησε η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, που συγκλήθηκε μετά τα χθεσινά επεισόδια στη Λεμεσό. Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναγνωρίστηκε η αποτυχία του χθεσινού επιχειρησιακού πλάνου από πλευράς Αστυνομίας και προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογα επεισόδια οι αρμόδιες αρχές θα προβούν τάχιστα σε αναθεώρηση και κατάρτιση νέων επιχειρησιακών διαδικασιών.

Στη σύσκεψη παρακάθισαν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπτιώτης, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης και η ηγεσία της Αστυνομίας. Μετά το πέρας της σύσκεψης δεν έγιναν δηλώσεις.

Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, τονίστηκε η ανάγκη να αποκλιμακωθεί η κατάσταση, λόγω και των επικείμενων διαδηλώσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί και να μην υπάρξουν νέα επεισόδια, ενώ επισημάνθηκε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και την ασφάλεια των πολιτών.

Επίσης αναφέρθηκε ότι πλέον είναι σοβαρό φαινόμενο η παρείσφρηση ακραίων στοιχείων σε διαδηλώσεις, τα οποία επί σκοπού δημιουργούν επεισόδια. Αναφορικά με τις περιουσίες που καταστράφηκαν κατά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια επισημάνθηκε ότι αυτό το ζήτημα θα εξεταστεί σε κατοπινό στάδιο.

Μιλώντας κατά την έναρξη της σύσκεψης, στην παρουσία των ΜΜΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ιδιαίτερα έντονος λέγοντας ότι αισθάνεται ντροπή για τα  χθεσινά επεισόδια και υποδεικνύοντας ότι ντροπή θα πρέπει να νοιώθουν και όσοι ήταν υπεύθυνοι.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι το θέμα δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το Μεταναστευτικό, συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι το Μεταναστευτικό το πρόβλημα και ξέρουμε πολύ καλά ποιοι εμπλέκονται σε αυτά τα πράγματα».