Διασώθηκαν εξήντα άτομα που βρίσκονταν σε κίνδυνο στη θάλασσα

Συνολικά εξήντα άτομα, 54 άνδρες, 3 γυναίκες και 3 παιδιά που επέβαιναν σε σκάφος που βρισκόταν σε κίνδυνο, ανατολικά της θαλάσσιας περιοχής του Κάβο Γκρέκο διασώθηκαν από τις αρχές της Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας αναφέρεται ότι «γύρω στις 8 το βράδυ της Δευτέρας 14 Αυγούστου, το Κέντρο έλαβε πληροφορία για σκάφος με μετανάστες σε κίνδυνο, το οποίο έπλεε σε απόσταση 15 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο, εντός της περιοχής ευθύνης Ερευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Το ΚΣΕΔ «προχώρησε σε εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου «Νέαρχος» κινητοποιώντας τις Άκατους Ονήσιλλος και Θησέας, τα ταχύπλοα σκάφη Ευαγόρας Παλληκαρίδης και Απόστολος Αντρέας της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας, το ελικόπτερο Ιάσων της ΜΑΕΠ της Aαστυνομίας με νοσηλευτή της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ και σκάφος της εθελοντικής ομάδας διάσωσης του ΣΕΒαΚ».

Προστίθεται ότι «οι συνολικά 60 επιβαίνοντες στο σκάφος δηλαδή 54 άντρες, 3 γυναίκες και 3 παιδιά, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια γύρω στα 3 τα ξημερώματα της Τρίτης 15 Αυγούστου, στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου για περαιτέρω διαχείριση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας».