Ο Θάνος Μιχαηλίδης νέος πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑ

Νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ εξελέγη ο Θάνος Μιχαηλίδης, θέση την οποία κατείχε τα τελευταία 20 χρόνια ο απελθών Πρόεδρος του Συνδέσμου Χάρης Λοïζίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. 

Επίσης, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα όπως ανακηρύξει τον τέως πρόεδρο του, Χάρη Λοïζίδη, ως Επίτιμο Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ, για την πολύτιμη προσφορά του κατά την 20ετή θητεία του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε δήλωση μετά την εκλογή του, ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Θάνος Μιχαηλίδης ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν, αναδεικνύοντας ότι έχει πλήρη επίγνωση της ευθύνης, των προκλήσεων και των προβλημάτων που διαχρονικά ταλανίζουν τη βιομηχανία, όπως η έλλειψη προσωπικού, αλλά και η υπερβολική εξάρτηση από συγκεκριμένες αγορές που, όπως απέδειξε η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων δεν είναι ωφέλιμη.

«Αναμφίβολα ο ξενοδοχειακός κλάδος αναπτύσσεται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, που επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες», ανέφερε και πρόσθεσε πως «στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις με σύγχρονα μέσα, συνεχίζοντας να επενδύουμε στο μοντέλο της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που απέφερε σημαντικά αποτελέσματα για τον κλάδο, την οικονομία και κατ’ επέκταση τη χώρα μας, καθώς και στη συνεχή αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος».

Τέλος, ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη του στον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρη Λοϊζίδη για την πολύπλευρη, πολυετή και σημαντική προσφορά του στον Σύνδεσμο αλλά και στην τουριστική βιομηχανία.

Ο Θάνος Μιχαηλίδης είναι υιός του Αλέκου Μιχαηλίδη πρώην ΥΠΕΞ και ανάλαβε την διεύθυνση των ξενοδοχείων μαζί με τις αδελφές του μετά το θάνατο του πατέρα τους.