Δ.Συλλούρης:«Να διευκρινιστούν οι ισχυρισμοί περι δωροδοκίας του Ρ.Ερωτοκρίτου»

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Δημήτρης Συλλούρης, σε δηλώσεις του για το θέμα των ισχυρισμών περί δωροδοκίας του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, ανέφερε:eyroko-dimitris-sullouris
«Ως θέμα αρχής τονίζουμε ότι το πόρισμα Καλλή είναι σεβαστό και πρέπει να αξιοποιηθεί. Είναι πολύ σημαντικό να διευκρινιστεί με τον πλέον καθαρό τρόπο πως τεκμηριώνονται οι ισχυρισμοί περί δωροδοκίας του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα από το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους. Πρέπει να διευκρινιστεί πότε, με ποιο τρόπο και τι χρηματικό ποσό φέρεται να πήρε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου όπως κατηγορείται.
Όμως Τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες, δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσουν από το πραγματικό πρόβλημα που είναι η καθυστέρηση στις έρευνες για την καταστροφή της οικονομίας και η ολιγωρία που παρατηρείται στην τεκμηρίωση υποθέσεων για τιμωρία των ενόχων και απονομή δικαιοσύνης.
Για μια απλή καταγγελία ενός πολίτη η πολιτεία οφείλει να διεξάγει έρευνα. Ακόμα περισσότερο η πολιτεία πρέπει να ερευνήσει τα όσα κατάγγειλε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας. Επιβάλλεται να λάμψει η αλήθεια στα όσα έφερε στο φως ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου.
Η ανοχή της κοινωνίας έχει τελειώσει. Η εξυγίανση και η κάθαρση δεν μπορεί να περιμένουν άλλο. Πρέπει να γίνουν τομές, να ερευνηθούν όλες οι καταγγελίες και να εφαρμοστεί αμέσως το πόθεν έσχες με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Κύπρο και το εξωτερικό για όλους τους πολιτικούς, κρατικούς, θεσμικούς και οικονομικούς παράγοντες στον τόπο μας», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.