Ο ΠΟΥ ανακοινώνει την έλευση νέου φονικού ιού ισχυρότερου κατά 70% του κορωνοϊού

Νέα προσπάθεια πανικού και εγκλεισμού των μαζών

Προειδοποίηση για την εμφάνιση νέας θανατηφόρας πανδημίας εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), που σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη αναμένεται να ενημερώσει σχετικά τις χώρες ώστε αυτές, να πάρουν άμεσα μέτρα και να προετοιμάσουν το σύστημα υγείας τους.

Με την σειρά της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μετέφερε την πληροφορία, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ πρόκειται για έναν ιό ο οποίος θα είναι κατά 70% θανατηφόρος.

«Συγκριτικά, ο κορωνοϊός θεωρείται μια ήπια νόσος», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη προσθέτοντας πως ο ΠΟΥ είχε ενημερώσει τις χώρες από το 2018 για τον ερχομό του SARS-CoV-2.

Ως εκ τούτου, το ίδιο προσπαθεί να κάνει και τώρα, με στόχο τα νοσοκομεία και το υγειονομικό προσωπικό να είναι έτοιμα για τη νέα πανδημία.

Η Ματίνα Παγώνη, σημείωσε ακόμα πως δεν υπάρχουν προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για τον ιό, καθώς πρόκειται για μια άγνωστη νόσο, χωρίς να έχουν σημειωθεί κρούσματα στον άνθρωπο.
Βέβαια, μετά από μια τέτοια ανακοίνωση υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός και ερωτηματικά πως γνωρίζουν οι επιστήμονες ότι θα κυκλοφορήσει ένας θανατηφόρος ιός αφού ακόμα δεν έχει εκδηλωθεί.

Γιατί μετά την πρώτη πανδημία και τα μέτρα καραντίνας που πάρθηκαν σε όλο τον πλανήτη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι πλέον καχύποπτη ως προς τις ιατρικές ειδήσεις.

Πολλοί είναι δύσπιστοι και εγείρουν ερωτήματα κατά πόσο επιχειρείται εκ νέου ο εγκλεισμός των μαζών εξαιτίας μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και για πολλές κυβερνήσεις θα ήταν βολικό να κρατούν τις μάζες σε κατ’ οίκον περιορισμούς.