Σάλος με τις ατάκες του βουλευτή Α.Θεμιστοκλέους και οι καταγγελίες Αλ. Ατταλίδου

Στη συλλογή στοιχείων για τις καταγγελίες της Αλεξάνδρας Ατταλίδου για τα σχόλια του βουλευτή, Ανδρέα Θεμιστοκλέους, προχωρεί η Αστυνομία Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συλλογή των στοιχείων, θα υπάρξει συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία και θα αποφασιστεί πώς θα προχωρήσει η υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή ανακοίνωσε ότι άμεσα θα ακολουθηθεί αυστηρά η ενδεδειγμένη  διαδικασία ως προνοείται από τον κώδικα και το πλαίσιο δεοντολογίας έπειτα από καταγγελία της βουλευτή Αλεξάνδρας Ατταλίδου, με αφορμή σχόλια του βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Όπως αναφέρει η Βουλή έπειτα από καταγγελία που δέχθηκε η Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, από τη βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου, με αφορμή σχόλια του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, “ενημερώνουμε ότι άμεσα θα ακολουθηθεί αυστηρά η ενδεδειγμένη  διαδικασία ως προνοείται από τον κώδικα και το πλαίσιο δεοντολογίας”.

Η δημοσίευση του βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους σχετικά με την ανάρτηση της βουλευτή Αλεξάνδρας Ατταλίδου για τη ψήφιση της πρότασης νόμου για ποινικοποίηση των «θεραπειών μεταστροφής», προκάλεσε σάλο και το θέμα πήρε διαστάσεις.

Συγκεκριμένα η κα. Ατταλίδου έγραψε στο Twitter «Τα καταφέραμε! Ακόμη ένα λιθαράκι στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τόπο μας. Τέρμα στα βασανιστήρια κατά των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Τέρμα πια στη ρητορική μίσους στη μισαλλοδοξία και την στοχοποίηση».

Από την Παρασκευή η κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, απέστειλε    επιστολή προς την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας άμεσα τη σύγκλιση συνεδρίας, ώστε να εξεταστεί το ζήτημα.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων

Επίθεση εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ο Βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, προς τη Βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, καταφερόμενος εναντίον της με χυδαίο τρόπο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Αφορμή για τη νέα επίθεση του Ανδρέα Θεμιστοκλέους στάθηκε ανάρτηση της κ. Ατταλίδου στην οποία εξέφραζε την ικανοποίησή της για την υπερψήφιση της πρότασης νόμου που ποινικοποιεί τις «θεραπείες» μεταστροφής των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Ο συγκεκριμένος Βουλευτής συμπεριφέρεται επανειλημμένα με απαράδεκτο και κυρίως αντιθεσμικό τρόπο. Άλλωστε, και στο παρελθόν έχει προβεί σε σεξιστικές, προσβλητικές και υβριστικές επιθέσεις προς το στέλεχος και κοινοβουλευτική συνεργάτιδα του ΚΟΣΠ, Έφη Ξάνθου, τον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, αλλά και τον τέως Βουλευτή, κ. Γιώργο Περδίκη. Η έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύει μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων προς οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, θα πρέπει να προβληματίσει το σώμα της Βουλής, καθώς τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν τον ίδιο το θεσμό.

Ψευδείς οι ισχυρισμοί λέει ο Θεμιστοκλέους

Ο βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, έκανε λόγο για «ψευδείς ισχυρισμούς» της Αλεξάνδρας Ατταλίδου, ενώ σημείωσε ότι είναι υπόλογος μόνο σε όσους τον ψήφισαν.

Αυτούσια η ανάρτηση:

«ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ

Την φράση “ΕΛΑΒΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΜΑΥΡΟΥΣ”, ΔΕΝ είμαι εγώ που την έβαλα στην πολιτική ζωή, αλλά η κυρία Ατταλίδου από ΜΟΝΗ της και χωρίς να την πιέσει κανένας, για να εμφανιστεί ενώπιον της κοινής γνώμης ότι τάχα για τις πολιτικές απόψεις της, δέχεται απειλές.

Απόδειξη και μάλιστα τρανή, για τους ψευδείς ισχυρισμούς της είναι ότι όταν ρωτήθηκε γιατί δεν πήγε στην Αστυνομία για να καταγγείλει τις απειλές εναντίον της, αυτή απάντησε ότι “δεν εμπιστεύεται το κράτος δικαίου της Κυπριακής Δημοκρατίας”

Εγώ, απλά σήμερα σήκωσα το γάντι που πέταξε η ίδια η κυρία Ατταλίδου και χρησιμοποίησα την δική της ατάκα με ειρωνικό τρόπο για να καυτηριάσω την ανάρτησή της για τους τάχα πολλούς αιώνες καταπίεσης και δήθεν βασανιστηρίων των ΛΟΑΤΙΚ κι ότι από σήμερα, μετά την ψεσινή ψήφιση του σχετικού νόμου, ότι επιτέλους τελείωσαν και η καταπίεση και τα βασανιστήρια.

Κυρία Ατταλίδου, πολιτική δίωξη ΔΕΝ είναι να ισχυρίζεσαι και να χρησιμοποιείς ανέξοδες ατάκες για δήθεν απειλές.

Πολιτική δίωξη είναι να χρησιμοποιείς ατάκες άλλων που ανευθύνως ρίχνουν στην πολιτική ζωή και να ξεσηκώνεται ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και όλα τα ΜΜΕ και χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ να ενδιαφερθεί για την αλήθεια και την άποψη σου, να στρέφονται εναντίον σου, διότι σθεναρά μόνος σου κόντρα σε όλους υπερασπίζεσαι τις απόψεις σου.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ:

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!».