Η Wagner στέλλει στις ΗΠΑ και στην Τουρκία τα πτώματα ενός Αμερικανού πεζοναύτη και ενός Τούρκου

Σκοτώθηκαν στο Μπάχμουτ

Ο στρατιωτικός όμιλος Wagner ανακοίνωσε ότι θα στείλει στις πατρίδες τους τα πτώματα ενός Αμερικανού ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχες στο Bakhmut και ενός Τούρκου πολίτη που βρέθηκε νεκρός έπειτα από την ανατίναξη ενός κτιρίου.
Σε ένα βίντεο διακρίνονται μαχητές Wagner να καρφώνουν δύο ξύλινα φέρετρα και στη συνέχεια να τυλίγουν το ένα με την αστερόεσσα και το δεύτερο με μια κόκκινη, τουρκική σημαία.
«Επιστρέφουμε τα σώματα ενός Αμερικανού και ενός Τούρκου, μαζί με τους αιχμαλώτους» ανέφερε ο ιδρυτής της οργάνωσης, ο Yevgeni Prigozhin.

Σκοτώθηκε στις μάχες στο Bakhmut

Ο Αμερικανός σκοτώθηκε στις μάχες στo Bakhmut.
Ο Τούρκος βρέθηκε νεκρός μαζί με μια γυναίκα, επίσης τουρκικής καταγωγής, στα ερείπια ενός κτιρίου που ανατίναξαν οι ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα πάντα με τον Prigozhin.
Τα λείψανα της γυναίκας δεν στάθηκε δυνατό να ανακτηθούν, διευκρίνισε.
Σύμφωνα με τους Wagner, ο Αμερικανός ήταν ο πρώην στρατιώτης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων Nicolas Maymer.

Ο απολογισμός

Ο απολογισμός της μάχης για την κατάληψη του Bakhmut ήταν τεράστιος.
Ο Prigozhin ισχυρίστηκε ότι σκοτώθηκαν περισσότεροι στρατιώτες στη μάχη αυτή απ’ όσοι στον 10ετή πόλεμο της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν (1979-89).
Είπε ότι η Ουκρανία μετρά 50.000-70.000 τραυματίες και 50.000 νεκρούς και ότι στον πόλεμο έχουν σκοτωθεί συνολικά 20.000 δικοί του μισθοφόροι.
Οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι η Ρωσία είχε συνολικά 100.000 απώλειες στo Bakhmut – τουλάχιστον 20.000 νεκρούς και 80.000 τραυματίες.
Ούτε η Ρωσία ούτε η Ουκρανία ανακοινώνουν τις απώλειές τους. Το Κίεβο λέει πάντως ότι οι ρωσικές απώλειες είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από της ουκρανικής πλευράς.