Για εσκεμμένη προσπάθεια στοχοποίησης του , κάνει λόγο ο Β.Γ. Εισαγγελέας

Η ανοχή μου για όσα με κατηγορούν αδίκως και μου καταλογίζουν επί καθημερινής βάσης πλέον δεν μπορεί να έχει περισσότερη διάρκεια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, αναφορικά με δημόσιες τοποθετήσεις, για καταγγελίες προς το πρόσωπό του στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, κάνοντας λόγο για “εσκεμμένη προσπάθεια στοχοποίησης”.

Ο κ. Αγγελίδης σημειώνει πως είναι λυπηρό να γίνεται δέκτης των συνεχών τοποθετήσεων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, του εκπροσώπου Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, του ίδιου του Γενικού Ελεγκτή, μελών της οικογένειας του Γενικού Ελεγκτή, της Ομάδας Στήριξης Γενικού Ελεγκτή, για καταγγελίες εναντίον του για θέματα διαφθοράς και πως η εκστρατεία “καθημερινών δημόσιων τοποθετήσεων για την υποβολή των καταγγελιών, ειδικότερα όταν αυτές στρέφονται εναντίον θεσμών και κρατικών αξιωματούχων, δείχνει εσκεμμένη προσπάθεια στοχοποίησης”.

“Η δημόσια κριτική είναι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας και ως πρόσωπο σε δημόσιο αξίωμα σεβάστηκα και έδειξα ανοχή σε άπειρες περιπτώσεις όπου η κατά συρροή λασπολογία και η αήθης ατεκμηρίωτη ψιθυρολογία σπίλωσε το όνομα, την αξιοπρέπεια και την υπόληψή μου. Φαίνεται όμως ότι οι χαμηλοί τόνοι που πάντα τηρώ έχουν εκληφθεί ως αδυναμία”, αναφέρει ο κ. Αγγελίδης. 

Προσθέτει πως “σε όλα υπάρχει όριο και μέτρο, και η ανοχή μου για όσα με κατηγορούν αδίκως και μου καταλογίζουν επί καθημερινής βάσης πλέον δεν μπορεί να έχει περισσότερη διάρκεια”.

“Είναι λυπηρό, το λιγότερο που μπορώ να πω, σεβόμενος και τις διαδικασίες στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, να γίνομαι δέκτης των συνεχών τοποθετήσεων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, του εκπροσώπου Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, του ίδιου του Γενικού Ελεγκτή, μελών της οικογένειας του Γενικού Ελεγκτή, της Ομάδας Στήριξης Γενικού Ελεγκτή, για καταγγελίες εναντίον μου για θέματα διαφθοράς”, αναφέρει.

Τονίζει ότι “είναι απόλυτα σεβαστό το δικαίωμα οποιουδήποτε να προβαίνει σε καταγγελίες στα αρμόδια σώματα αν έχει στοιχεία για διαφθορά.  Η εκστρατεία όμως των καθημερινών δημόσιων τοποθετήσεων για την υποβολή των καταγγελιών, ειδικότερα όταν αυτές στρέφονται εναντίον θεσμών και κρατικών αξιωματούχων, δείχνει εσκεμμένη προσπάθεια στοχοποίησης”.

“Εάν δεν δοθεί ένα τέλος σε αυτή την επικίνδυνη συμπεριφορά, τότε απλά γινόμαστε έρμαιο της αυθαιρεσίας και της κακοπιστίας. Όλοι να αναλογιστούν τις συνέπειες των πράξεων, των ενεργειών και των ανοχών τους”, επισημαίνει ο κ. Αγγελίδης.

Προσθέτει πως ήταν συνειδητοποιημένος από την πρώτη στιγμή ότι, στα πλαίσια εκτέλεσης των αρμοδιοτήτων του “και αφού οι αποφάσεις μας επηρεάζουν συμφέροντα τρίτων, θα είμαι πάντοτε στο στόχαστρο ποικιλοτρόπως. Αυτός βεβαίως δεν είναι λόγος να σταματήσω να εργάζομαι άοκνα, νυχθημερόν, ανεξαρτήτως κινδύνων, με μοναδικό σκοπό να φέρω εις πέρας, μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και όλους τους συνεργάτες μου στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, την υψηλή αποστολή μας.  Και όλα αυτά πάντοτε στα πλαίσια της νομιμότητας, εντιμότητας, αντικειμενικότητας και επαγγελματισμού”, καταλήγει.