Ο Π.Ιωαννίδης κατηγορεί το Β.Γ.Εισαγγελία για οχετό ύβρεων εναντίον του

Ο Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα κ. Ρίκκος Ερωτοκρίτου, “εξετράπη σε οχετό ανακριβών και υβριστικών δηλώσεων σε βάρος του γραφείου μας και εμένα προσωπικά” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πάμπος Ιωαννίδης, διευθύνων σύμβουλος του δικηγορικού γραφείου Ιωαννίδης Δημητρίου ΔΕΠΕ.det_1

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ιωαννίδης, το γραφείο του οποίου χειρίζεται από το Νοέμβριο του 2011 την υπόθεση Providencia, αναφέρει ότι “στο επίκεντρο της υπόθεσης είναι σοβαρές διαφορές του δικηγορικού γραφείου Α. Νεοκλέους & Σία με Ρώσους πρώην πελάτες του εν λόγω γραφείου για τους οποίους ενεργούμε από τον Νοέμβριο 2011”.

Εξηγεί πως “εναντίον του γραφείου Νεοκλέους έχουμε εγείρει από μέρους των πελατών μας αγωγή σε σχέση με πολύ σημαντικά ρωσικά περιουσιακά συμφέροντα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων”.

Σύμφωνα με το κ. Ιωαννίδη, “περί τις αρχές Νοεμβρίου 2013, είχαμε πληροφορηθεί από τους πελάτες μας ότι το γραφείο Νεοκλέους παρουσίαζε έγγραφα της κυπριακής αστυνομίας σε ρωσικό δικαστήριο, με τα οποία έγγραφα εφέρονταν να είχαν ξεκινήσει ποινικές υποθέσεις εναντίον των πελατών μας. Η διαδικασία στο ρωσικό δικαστήριο που βρισκόταν υπό πλήρη εξέλιξη κατά τον ίδιο χρόνο αφορούσε εξαιρετικής σημασίας θέματα των περιουσιακών στοιχείων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων” συμπληρώνει.

“Η έναρξη τέτοιας ποινικής διαδικασίας εναντίον των πελατών μας ενόσω εβρίσκονταν υπό εξέλιξη αριθμός πολιτικών δικαστικών διαδικασιών τόσο στην Κύπρο όσο και στη Ρωσία ξένισε τόσο τους πελάτες μας όσο και το γραφείο μας και πρόδηλα έτεινε να δημιουργήσει σοβαρές δυσχέρειες στους πελάτες μας στη νομότυπη προώθηση των υποθέσεων τους στα δικαστήρια τόσο στην Κύπρο όσο και στη Ρωσία” προσθέτει.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι ζήτησε συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος τον δέχθηκε σε ακρόαση και αφού του επεξήγησε το παράπονο και τη θέση των πελατών του, ο Γενικός Εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να εξετάσει το θέμα και τις επόμενες μέρες ακολούθησε δημόσια ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα για τις συνθήκες έναρξης και αναστολής των ποινικών υποθέσεων εναντίον των πελατών του κ. Ιωαννίδη.

“Οι δηλώσεις του κ. Ερωτοκρίτου σε βάρος του γραφείου μας και εμού προσωπικά δυστυχώς στερούνται σοβαρότητας και είναι ανεύθυνες. Εγώ και το γραφείο μας ουδέν άλλο επράξαμεν παρά να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των πελατών μας στην υπόθεση Providencia και μεταγενέστερα να ανταποκριθούμε στην κλήση του ποινικού ανακριτή, όπως είχαμε αναμφισβήτητο καθήκον και υποχρέωση ενώπιον του οποίου εκθέσαμε τα γεγονότα όπως μας ζητήθηκε και τα οποία αναντίλεκτα μαρτυρούνται από αναμφισβήτητα έγγραφα” καταλήγει η ανακοίνωση.