Ελλάδα: Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος

Συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα . Μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος οι πολιτικοί αρχηγοί προέβησαν στις πιο κάτω δηλώσεις:

Κ. Μητσοτάκης

«Αύριο θα ξημερώσει ακόμα μία καλύτερη ημέρα για την πατρίδα μας», είπε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κηφισιά.

«Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας, για υψηλότερους μισθούς, περισσότερες και καλύτερες δουλειές, για ένα πιο αποτελεσματικό ΕΣΥ, για μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, για μια πατρίδα πιο ισχυρή με σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη, προστατευμένα σύνορα. Οι εκλογές είναι γιορτή της δημοκρατίας. Η ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου περνά από σάς αλλά είμαι απολύτως σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει ακόμα μία καλύτερη ημέρα για την πατρίδα μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αλ. Τσίπρας

Ημέρα ελπίδας χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τη σημερινή, στις δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κυψέλη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι πολίτες έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να αλλάξουν την πορεία της χώρας και υπογράμμισε ότι η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια τους.

«Σήμερα είναι μία ημέρα ελπίδας. Οι πολίτες έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να γίνει πράξη το πλειοψηφικό αίτημα να αλλάξει πορεία η χώρα, να αφήσουμε πίσω μία σκληρή, δύσκολη 4ετια ανισοτήτων, αδικίας αισχροκέρδειας, εργασιακής ανασφάλειας, πλειστηριασμών, αναξιοπρέπειας για τους συνταξιούχους, στοχοποίησης για τους νέους. Να αφήσουν πίσω τους μία Κυβέρνηση αλαζονική που δεν νιώθει τις ανάγκες των πολλών και να ανοίξουν το δρόμο για μια Κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης για να υπάρξει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, μια Κυβέρνηση που θα έχει νέα πρόσωπα κυρίως όμως νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης. Η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια του λαού μας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Δ.Κουτσούμπας

ο εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο μετά τις 10:00 στη Λαμία ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

«Ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία. Τα έχει δει όλα. Πλέον έχει αποκτήσει μια μεγάλη, μια τεράστια πείρα. Εμείς καλούμε σήμερα να έρθει να ψηφίσει, να πάει στις κάλπες δυναμώνοντας, ενισχύοντας το ΚΚΕ, που θα είναι η δύναμη για να είναι δυνατός ο ίδιος ο ελληνικός λαός την επόμενη μέρα», ήταν η δήλωση του κ. Κουτσούμπα στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ν. Ανδρουλάκης

Το εκλογικό του δικαίωμα στο Αρκαλοχώρι στην Κρήτη άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι οι πολίτες της χώρας αξίζουν καλύτερα και κάλεσε τους ψηφοφόρους να γυρίσουν την πλάτη τους σε όσους περιφρονούν, όπως είπε, τα πραγματικά προβλήματα και κάνουν τα πάντα για την εξουσία.

«Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα με ελπίδα και αισιοδοξία να στηρίξει τη νέα προσπάθεια που κάνουμε και δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα μειώσει τις ανισότητες με δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία με ίσες ευκαιρίες και βέβαια μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Τους καλώ να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα και στη διχόνοια. Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους περιφρονούν τα πραγματικά τους προβλήματα, σε όσους τα κάνουν όλα για την εξουσία. Είναι ικανοί να γίνουν ικέτες των ψήφων της ΧΑ και από την άλλη να στήσουν ένα παρακράτος εις βάρος της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού» είπε.

«Ήρθα να ψηφίσω στο χωριό μου, το Αρκαλοχώρι για να υπογραμμίσω ποιο ήταν το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήταν ένα περίβλημα του χάους και του πελατειασμού και αυτό αποδεικνύεται απ’ ότι δύο χρόνια μετά τον σεισμό οι πολίτες συνεχίζουν να ζουν στα κοντέινερ. Γι’ αυτό ελληνικέ λαέ σου αξίζουν πολλά περισσότερα και είμαστε εδώ για να στα προσφέρουμε», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Γ.Βαρουφάκης

Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ο πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές. Ο επικεφαλής του Μέρα25 ψήφισε στο Πέραμα και στις δηλώσεις του κάλεσε τους ψηφοφόρους, κυρίως τους νέους, να ψηφίσουν σήμερα.

«Αυτά τα 1-2 λεπτά πίσω από το μπλε παραβάν είναι μια μαγική στιγμή κυρίαρχης απόφασης, θυσιάστηκαν πολλές γενιές για να τις ζούμε, έχουμε υποχρέωση να τη ζήσουμε. Όχι στην αποχή, ακόμα και λευκό ψηφίστε. Αυτά τα μαγικά λεπτά το μόνο που μας εξασφαλίζουν είναι μία ελπίδα σε μία όμως χώρα που τα λαϊκά εισοδήματα είναι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια μικρότερα από τα μισά σε πραγματικές τιμές. Αυτή τη στιγμή έχουμε χιλιάδες νέους και νέες που δουλεύουν εποχικοί σε τουριστικά θέρετρα. Η εξουσία τους έχει στερήσει το εκλογικό δικαίωμα σήμερα. Σε μία τέτοια χώρα αυτή η ελπίδα αξίζει πολλά. Εύχομαι και έχω και την αίσθηση ότι αυτή η ελπίδα απόψε θα έχει ευοδωθεί. Προχωράμε», ήταν η δήλωση του κ. Βαρουφάκη