Φρικτό έγκλημα με θύμα 35χρονη Ουκρανή

Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες της άγριας δολοφονίας της 35χρονης Ουκρανής η οποία διαπράχθηκε χθες το βράδυ σε διαμέρισμα που διέμενε το τελευταίο διάστημα, στην περιοχή του Ποταμού Γερμασόγειας.

Η 35χρονη και ο 25χρονος καταζητούμενος φερόμενος δράστης, είχαν διευθετήσει ραντεβού γύρω στις 20.00, αφού η πρώτη παρείχε διάφορες υπηρεσίες με σκοπό την ερωτική συνεύρεση. Μάλιστα για το ραντεβού ήταν ενήμερη και φίλη του θύματος. Η τελευταία φαίνεται να ανησύχησε καθώς η φίλη της γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις της.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπεύθυνου του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, λίγο πριν τη μια τα ξημερώματα, ο διαχειριστής διαμερισμάτων μαζί με τη φίλη του θύματος, αναζήτησαν την 35χρονη η οποία διέμενε τις τελευταίες μέρες στο συγκρότημα διαμερισμάτων. Το θύμα δεν ανταποκρινόταν και ως εκ τούτου άνοιξαν το διαμέρισμα όπου εντοπίστηκε η 35χρονη νεκρή στο έδαφος του υπνοδωματίου της. 

Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία και στη σκηνή μετέβησαν αξιωματικοί και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, όπου από τις επιτόπιες εξετάσεις διαφάνηκε ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. 

Το θύμα βρέθηκε δεμένο με πλαστικά καλώδια, όπως και άλλα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στη σκηνή αμέσως κατέδειξαν ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. 

Την σκηνή επισκέφθηκαν για αυτοψία οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Από τις εξετάσεις που έγιναν εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 25χρονου αλλοδαπού προσώπου, εναντίον του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.

Σε βάρος του 25χρονου καταζητούμενου εξετάζεται το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης.

Σε σχέση με τον χρόνο διάπραξης της στυγερής δολοφονίας, ο κ. Κυριάκου ανάφερε πως αυτός προσδιορίζεται σύμφωνα και με τους ιατροδικαστές, 4 με 7 ώρες πριν την αυτοψία στη σκηνή.

Να σημειωθεί πως το θύμα βρίσκεται από το 2022 στην Κύπρο ενώ από την πρώτη στιγμή έχουν ενημερωθεί τα οδοφράγματα, τα αεροδρόμια και έχουν δοθεί τα στοιχεία και η φωτογραφία του καταζητούμενου προσώπου, όπου εντοπιστεί να ανακοπεί. 

Η νεκροτομή επί της σορού του θύματος θα διενεργηθεί σήμερα στις 3.30 το απόγευμα στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από τους ιατροδικαστές Παπέττα και Ορθοδόξου.

Αστυνομία καταζητεί τον ERKAN ALKAN, 25 ετών από την Τουρκία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, που διαπράχθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 6-7/5/2023 στην επαρχία Λεμεσού, με θύμα 35χρονη γυναίκα.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού στον αριθμό τηλεφώνου 25805057 ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.