Πέθανε η Σούλη Σαμπάχ

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η γνωστή, δημοφιλής ηθοποιός Σούλη Σαμπάχ.

Την είδηση του θανάτου δημοσιοποίησε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιρμπίλας ως εξής:

«Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση.. Ακόμα μια σπουδαία κυρία του θεάτρου μας ταξίδεψε χτες βράδυ για το φως….Η Σούλη Σαμπάχ (κατά κόσμον Αναστασία Χριστοδούλου γεννημένη το 1931) η σπουδαία αρτίστα, που θριάμβευσε στην επιθεώρηση και στο τραγούδι (ποιος δεν θυμάται την τσιγγάνα να τραγουδά το θρυλικό “Γαρύφαλλο στ’ αυτί” στη σπουδαία ταινία ΛΑΤΕΡΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ), που έζησε μια ζωή πλάι στον σύζυγο της λαμπερό κωμικό Δημήτρη Νικολαΐδη δεν είναι πια εδώ… Όσοι την γνωρίσαμε θα την θυμόμαστε για το μπρίο, το ταλέντο και την ευγένεια της.

Την είχαμε τιμήσει στο ημερολόγιό του 2019 από το ΤΑΣΕΗ.

Καλό ταξίδι αγαπημένη μας…».

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η κατά κόσμον Αναστασία Χριστοδούλου είχε γεννηθεί στις 16 Φεβρουαρίου 1932 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ήταν γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Σούλη Σαμπάχ που σημαίνει «φως της ανατολής» στα αραβικά.

Εκτός από ηθοποιός ήταν και περίφημη τραγουδίστρια.

Ο πατέρας της καταγόταν από το Πολέμη της Πάφου και η μητέρα της από την Χίο. Τη δεκαετία του 1950 ήρθε στην Αθήνα και άρχισε να τραγουδάει στο κοσμικό κέντρο «Τζάκι».

Στη συνέχεια έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλο και Τζένη Καρέζη.

Έπαιξε επίσης στην τηλεόραση και στο θέατρο σε σημαντικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις.

Ήταν σύζυγος του επίσης ηθοποιού Δημήτρη Νικολαϊδη.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι.