Απεγκλωβίστηκε ο πρώτος Κύπριος πολίτης από το Σουδάν

Απεγκλωβίστηκε ο πρώτος Κύπριος πολίτης από το Σουδάν και αφίχθηκε με πτήση στην Ακάμπα της Ιορδανίας.

Αυτό ανέφερε σε ανάρτησή του την Τρίτη το πρωί στο Twitter o Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος. 

Ο κ. Κόμπος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Ολλανδό ομόλογό του, Wopke Hoekstra, για τη βοήθεια που πρόσφερε η χώρα του.

νεργοποιείται το Ειδικό Εθνικό Σχέδιο ΕΣΤΙΑ, που αφορά την υποδοχή και επαναπατρισμό ξένων πολιτών από περιοχή, που βρίσκεται σε κρίση, μέσω της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η Κυπριακή Δημοκρατία προτίθεται να προσφέρει στο πλαίσιο αυτό διευκολύνσεις σε φίλες χώρες για τον επαναπατρισμό υπηκόων τους από το Σουδάν μέσω Κύπρου.

Όπως σημειώνεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών απεγκλωβισμού από το Σουδάν Κυπρίων, αλλά και πολιτών άλλων εθνικοτήτων, ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, συγκάλεσε σήμερα την Υπουργική Ομάδα Χειρισμού Κρίσεων, που αποτελείται από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Η Υπουργική Ομάδα αποφάσισε την ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ για την υποδοχή και επαναπατρισμό ξένων πολιτών από περιοχή που βρίσκεται σε κρίση, μέσω της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρεται.

Σημειώνεται πως η Κυπριακή Δημοκρατία προτίθεται να προσφέρει στο πλαίσιο αυτό διευκολύνσεις σε φίλες χώρες για τον επαναπατρισμό υπηκόων τους από το Σουδάν μέσω Κύπρου.