Κατεχόμενα για Πρόεδρο:«Αρχιτέκτονας της κατάρρευσης της διαδικασίας στο Κραν Μοντανά »

Τον ισχυρισμό ότι «αποτελεί φαρισαϊσμό η δήλωση του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη ότι οι συνομιλίες για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό θα αρχίσουν από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντάνα», προβάλλει σε νέα γραπτή δήλωση του το «υπουργείο εξωτερικών».

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Κίμπρις Ποστασί» γράφει ότι το «υπεξ» χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως «αρχιτέκτονα της κατάρρευσης της διαδικασίας στο Κραν Μοντάνα για επίτευξη ομοσπονδιακής λύσης».

«Πρέπει να πει την αλήθεια στον λαό του ο Ελληνοκύπριος ηγέτης», αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση, η οποία εμπεριέχει επίσης τους ισχυρισμούς ότι «η ελληνοκυπριακή εκκλησία εκπαιδεύει τους ιερείς της στα όπλα» και ότι «η ε/κ πλευρά ακολουθεί μια επιθετική πολιτική εξοπλισμών».

Σε μια άλλη τοποθέτηση, σύμφωνα με την «Κίμπρις», ο «υπεξ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, επέκρινε τον Επικεφαλής του Γραφείου του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, Τουμάζο Τσελεπή για τη δήλωση ότι «αν δεν αποδεχτούμε την πολιτική ισότητα δεν θα υπάρξει λύση».

«Δεν είναι αρκετή μόνο η πολιτική ισότητα. Οι συνομιλίες που έγιναν με στόχο την ομοσπονδία έμειναν στο παρελθόν», ισχυρίστηκε ακόμη ο «υπεξ».