Η Κύπρος δεν κείται μακράν, είπε ο Δένδιας

«Η Κύπρος δεν κείται μακράν, αν συμβεί κάτι στην Κύπρο είναι προφανές ότι θα δηλητηριάσει και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε σημερινή του συνέντευξη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι θα ήταν ήταν ευχής έργον να μην υπάρξει κάποια συμπεριφορά από την τουρκική πλευρά στην Κύπρο που να αναιρεί το εξαιρετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στα ελληνοτουρκικά.

«Η Κύπρος δεν κείται μακράν, αν συμβεί κάτι στην Κύπρο είναι προφανές ότι θα δηλητηριάσει και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Ελλάδα, όπως και η Τουρκία φαντάζομαι, συζήτα πάντα με τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας», σημείωσε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει με την τουρκική πλευρά με οποία Κυβέρνηση επιλέξει η τουρκική κοινωνία. «Εμείς πιστεύουμε θα κερδίσουμε τις εκλογές και θα έχουμε Κυβέρνηση με τον ίδιο Πρωθυπουργό και με όποιον επιλέξει Υπουργό Εξωτερικων θα έχει στόχο να συζητήσει με την τουρκική πλευρά».

Αναφορικά με τα ενεργειακά, ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε ότι συζήτηση για τον ενεργειακό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου δεν μπορεί να γίνει ερήμην της Κύπρου.