Στο Κάιρο για διήμερη επίσκεψη ο ΠτΔ, συνάντηση το απόγευμα με Σίσι

Στο Κάιρο αφίχθηκε την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για διήμερη επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται ότι στις 5μμ, ώρα Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν στις διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ακολούθως, οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, έφθασε στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα, μετά το μεσημέρι. Κατά την άφιξη του, τον υποδέχθηκε ο Υπουργός Πετρελαίων και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου, Τάρεκ ελ Μόλα, ενώ άγημα απέδιδε τιμές, προστίθεται.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας μετέβησαν στο Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου.

Σημειώνεται ότι, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στο Κάιρο οι Υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και υπηρεσιακοί παράγοντες.