Θεαματική αύξηση του εξωτερικού εμπορίου της Κίνας στο πρώτο δίμηνο του 2023

Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας έκανε ένα δυναμικό ξεκίνημα αυτή τη χρονιά με την καταγραφή μιας θετικής τάσης όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ο Γιου Τζιανχούα, επικεφαλής της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων (GAC), στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, απαντώντας σε πρόσφατες αναφορές για άδεια εμπορευματοκιβώτια που έχουν συσσωρευτεί σε κινεζικά λιμάνια, προκαλώντας γενικότερη ανησυχία για την πορεία του κινεζικού εμπορίου.

Τα εβδομαδιαία στοιχεία της GAC δείχνουν ότι το εμπόριο βελτιώνεται από τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τον Γιου. Παρά το γεγονός ότι το εξωτερικό εμπόριο αγαθών κατέγραψε ετήσια μείωση 0,8% στο πρώτο δίμηνο του έτους, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,9% ξεπερνώντας τις προσδοκίες, όπως δήλωσε ο Γιου.

Οι εμπορικές εταιρίες έχουν αναφέρει αυξημένους αριθμούς νέων παραγγελιών και οι συνολικές εξαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών ιόντων λιθίου και άλλων αυξήθηκαν το πρώτο δίμηνο του έτους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Ο Γιου εκτίμησε ότι τα θετικά αυτά στοιχεία μπορούν να ενισχύσουν την περαιτέρω ανάπτυξη του εμπορίου κατά τους επόμενους μήνες.