Νέες ρυθμίσεις από τη Δευτέρα για τα ραντεβού στο Τμήμα Μετανάστευσης

Υπήρξε κατάχρηση λέει ο ΥΠΕΣ

Η διαδικτυακή διευθέτηση ραντεβού στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης σταματά καθώς διαπιστώθηκε κατάχρηση της σχετικής πλατφόρμας από ατζέντηδες και από Δευτέρα θα ισχύσουν άλλες ρυθμίσεις για τα ραντεβού, δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Όσον αφορά το ζήτημα με τους προσφυγικούς συνοικισμούς, ο ΥΠΕ είπε ότι την Τρίτη ενημερώνει τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων για το συγκεκριμένο σχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση προς επίλυση του προβλήματος και το οποίο θα κατατεθεί ακολούθως στο Υπουργικό.

Στο περιθώριο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου, στη Λάρνακα, ο Υπουργός ρωτήθηκε για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Sunday Mail, όπου γίνεται αναφορά σε ατζέντηδες που πουλούσαν διαδικτυακά ραντεβού τα ραντεβού για ποσά έως 200 ευρώ, με τον κ. Ιωάννου να απαντά πως «η πλατφόρμα έκλεισε επειδή μας έχει ανησυχήσει το συγκεκριμένο περιστατικό».

Είπε ότι το συγκεκριμένο θέμα το είχαν εντοπίσει από τις 10 του μήνα και έχει ανακοινωθεί ότι σταματά η λειτουργία της πλατφόρμας. «Δεν γνωρίζω για χρηματικά ποσά, αλλά σίγουρα υπήρχε κατάχρηση εκ μέρους ατζέντηδων που προκρατούσαν μεγάλο αριθμό ραντεβού, άρα το κοινό ή και οι άλλες κατηγορίες δεν είχαν την δυνατότητα για διαθέσιμα ραντεβού» είπε.

Σημείωσε πως έγινε διευθέτηση και τη Δευτέρα σταματάει αυτή η πρακτική, ενώ έχουν γίνει άλλες ρυθμίσεις για διευθέτηση των ραντεβού. Όπως εξήγησε, αυτό θα γίνεται είτε διαμέσου υποβολής email, είτε συγκεκριμένες ημέρες θα ορίζονται για συγκεκριμένες κατηγορίες αιτητών, ενώ ανέφερε ότι μια-δύο φορές τον μήνα θα γίνεται ενημέρωση του κοινού για να λύνονται τυχόν απορίες και για να γνωρίζουν για την πρόοδο της αίτησης τους. «Συνεπώς έχουν γίνει άλλες ρυθμίσεις» ανέφερε ο ΥΠΕΣ.

Σε άλλη ερώτηση σε σχέση με τους τις επικίνδυνες και παλιές προσφυγικές πολυκατοικίες ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως «έχουμε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι προσπαθούμε να βρούμε μια ολιστική λύση, του προβλήματος που χρονίζει».

Προτεραιότητά μας, συνέχισε «είναι η ασφάλεια και η υγεία των ανθρώπων που μένουν στους προσφυγικούς συνοικισμούς και με εντολές του Προέδρου της Δημοκρατίας εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Σημείωσε πως «έχουμε ήδη εκπονήσει ένα σχέδιο χορηγιών και έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων για το συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο θεωρούμε ότι θα επιλύσει οριστικά το συγκεκριμένο πρόβλημα».

«Πρόθεση μας είναι την ερχόμενη Τρίτη να ενημερώσουμε ξανά τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Προσφύγων για το συγκεκριμένο σχέδιο» και τυχόν απορίες ή εισηγήσεις για βελτίωση του σχεδίου «ούτως ώστε να πάει το τελικό σχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο και άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες» κατέληξε.