Πριγκόζιν: «Θα είμαι υποψήφιος για πρόεδρος της Ουκρανίας το 2024»! – Ο αρχηγός της Wagner «τρολάρει» το Κίεβο

Βαθιά διείσδυση των ρωσικών δυνάμεων σε κεντρικό και δυτικό Μπάκχμουτ

Ο αρχηγός της Ομάδας Wagner που αποδειχτεί καταλυτική στην εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, Γεβγκένι Πριγκόζιν, «τρολάροντας» το Κίεβο σε συνέντευξή του που έδωσε από το πεδίο της μάχης στο Μπάκχμουτ, είπε ότι «θα είμαι υποψήφιος για πρόεδρος της Ουκρανίας το 2024» εννοώντας πως εκείνο το έτος η Ουκρανία θα έχει γίνει ρωσική ή τουλάχιστον ρωσόφιλη.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξής του ακούγονται καθαρά πυροβολισμοί και βομβαρδισμοί, ενώ οι ουκρανικές θέσεις απέχουν μόλις 800 μέτρα από την τοποθεσία που βρίσκεται ο Πριγκόζιν.

Στη συνέντευξη είπε πως η απόσταση από το διοικητικό κέντρο του Μπάκχμουτ, και προφανώς εννοεί το κτίριο της δημαρχίας, απέχει μόλις 1.200 μέτρα.

ατά την διάρκεια της συνέντευξής του ακούγονται καθαρά πυροβολισμοί και βομβαρδισμοί, ενώ οι ουκρανικές θέσεις απέχουν μόλις 800 μέτρα από την τοποθεσία που βρίσκεται ο Πριγκόζιν.

Στη συνέντευξη είπε πως η απόσταση από το διοικητικό κέντρο του Μπάκχμουτ, και προφανώς εννοεί το κτίριο της δημαρχίας, απέχει μόλις 1.200 μέτρα.

Οι μάχες από το ανατολικό και νότιο τμήμα του Αρτιόμοβσκ μεταφέρθηκαν απότομα στο κεντρικό και το δυτικό τμήμα της πόλης, που σημαίνει πως οι Ουκρανοί περιορίζονται πλέον σε ένα μία μικρή περιοχή.

Αυτή τη στιγμή στην πόλη διεξάγονται οι πιο δύσκολες μάχες και η κατάσταση για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, ακόμη και σε καλά οχυρωμένες θέσεις, είναι κρίσιμη.

Σύμφωνα με ενημερωμένες ρωσικές πηγές, χάρη στην εισβολή μεγάλων δυνάμεων του Wagner PMC στο κεντρικό τμήμα της πόλης, έχουν σχηματιστεί ρήγματα στην άμυνα των Ουκρανών δημιουργώντας απειλή περικύκλωσης μεγάλων ομάδων του ουκρανικού Στρατού. , με αποτέλεσμα τα ουκρανικά στρατεύματα να αναγκαστούν να αποσύρουν επειγόντως τις μονάδες τους προς τα δυτικά.

Ωστόσο, προφανώς, η Wagner PMC επιτίθεται και από το νότο, γεγονός που εμποδίζει την ουκρανική άμυνα αναγκάζοντας τις ουκρανικές μονάδες να καλύψουν καταρχήν τις δυνάμεις που υποχωρούν.

Αν κρίνουμε από την επιτυχία των δυνάμεων της Wagner σε μόλις 12 ώρες, υπάρχει πιθανότητα μέχρι αύριο το πρωί το κεντρικό τμήμα του Μπάκχμουτ (Artyomovsk) να τεθεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν προσπαθούν να διακόψουν την αντεπίθεση των Ρώσων για να τους απωθήσουν στις αρχικές τους θέσεις και να εξαπολύσουν αντεπίθεση αλλά αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τα πυρομαχικά.

Αυτή την στιγμή  η Wagner δείχνει να έχει το μομέντουμ και δύσκολα μπορεί να σταματηθεί η προέλασή της.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι κατέλαβε κι άλλους τομείς του βιομηχανικού συγκροτήματος AZOM κατά την διάρκεια της νύχτας, μετά την χθεσινή κατάληψη του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων.

Την κατάληψη μεγάλων τμημάτων του AZON την παραδέχονται και οι ίδιοι οι Ουκρανοί.

Στο Κίεβο στρατιωτικοί σύμβουλοι του Ζελένσκι του ζητούν να δημιουργήσει μία δεύτερη γραμμή άμυνας μεταξύ του Σεβέρσκ, του Μπάκχμουτ και του Τόρσκε που θα προστατεύει το Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ.

Αυτό που οι Ουκρανοί δεν περίμεναν ήταν η προώθηση ρωσικών δυνάμεων κοντά σε Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ.

Η Μόσχα θέλει να αποκτήσει προπύργια κοντά στις δύο πόλεις για να εμποδίσει τον σχηματισμό μίας ουκρανικής αμυντικής γραμμής και για να ξεκινήσουν επιχειρήσεις αμέσως μετά την οριστική εκκαθάριση του Μπάκχμουτ.