Ανακαλύφθηκε νέος διάδρομος στην πυραμίδα του Χέοπα

Την άγνωστη μέχρι στιγμής ύπαρξη ενός άλλου διαδρόμου μέσα στη μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα, που περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 9 μέτρων και πλάτους 2,10 μέτρων πίσω από την κύρια είσοδο, ανακοίνωσε ο διάσημος Αιγύπτιος αρχαιολόγος, Zahi Hawass σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο για να δείξει τα ευρήματα του έργου που ονομάζεται “Scanpyramids”.

«Πιστεύω ότι αυτό που έχουμε σήμερα θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη του αιώνα», επιβεβαίωσε ο πρώην Υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου. Οι διαβεβαιώσεις του έρχονται πριν από τις αναμενόμενες ανακοινώσεις σήμερα στο περιοδικό «Nature» και «NDT & International».

Αν και διευκρίνισε ότι αυτή είναι μόνο η προσωπική του γνώμη, ο Hawass επιβεβαίωσε ότι «ο τάφος του Χέοπα πρέπει να βρίσκεται κάτω από αυτό το τούνελ».

“Discovery of North side corridor”, γράφτηκε στις αφίσες του συνεδρίου όπου ο συντονιστής και υπεύθυνος έρευνας για το έργο “Scanpyramid” που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2015, Hany Helal, εξήγησε ότι η σήραγγα εντοπίστηκε με τη χρήση ενός αισθητήρα, ένα είδος ενδοσκοπίου, που εισάγεται μέσα από μια ρωγμή λίγων χιλιοστών.

Για τον Helal και τον Hawass, η σήραγγα που ανακαλύφθηκε στο εσωτερικό της πυραμίδας του Χέοπα είναι ένα μυστήριο που θα αποκαλύψει άλλα μυστικά από τις μεγαλύτερες μεταξύ των τριών πυραμίδων της Γκίζας.