Το θράσος του Μάριου

Ο Μάριος Ηλιάδης , ο οποίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας αλλά αποχώρησε έγκαιρα, φαίνεται πως δεν έχει την αίσθηση του μέτρου. Αυτός ήταν που κάλεσε όλους σε ένα μεγάλο συνασπισμό εναντίον του Νίκου Χριστοδουλίδη και στον Α’ και στον Β΄γύρο. Ειδικά στον Β’ γύρο δραστηριοποιήθηκε πιο ενεργά καλώντας  Συναγερμικούς και Ακελικούς να κάνουν εδώ και τώρα την «υπέρβαση». Αφού όσοι έκαναν την περιλάλητη υπέρβαση έσπασαν τα μούτρα τους ειδικά στο ΔΗΣΥ , ξαναβγαίνει ο Μάριος και καλεί τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Ν.Χριστοδουλίδη να διορίσει Υπουργό Εξωτερικών τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Με μια μακροσκελή επιστολή του εκθέτει τις ικανότητες και προσόντα του κ. Μαυρογιάννη. Βέβαια κανένας δεν αμφισβητεί  τις ικανότητες και τη εντιμότητα του ανδρός. Όμως:

Με ποια  κριτήρια και ποιο δικαίωμα μπορεί ο κ. Ηλιάδης να προτείνει διορισμούς μελών του Υπουργικού  όταν ο ίδιος υπέσκαπτε τον άνθρωπο που έχει το συνταγματικό δικαίωμα να αποφασίσει για τα μέλη της κυβέρνησης του; Και μάλιστα όταν τα κόμματα που τον υποστήριξαν του δίνουν το ελεύθερο ο ίδιος να κρίνει;

Ζ