Οι βολές Αβέρωφ  προς  Αναστασιάδη… και ποιοι να παν έσσο τους;

Πολλά και διάφορα είπε στην καταληκτική του ομιλία στη συνεδρία του  Π.Γ. ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ . Εναντίον άλλων αλλά για τον ίδιο καμιά  αυτοκριτική δεν έκανε για τα δικά του προφανώς και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας  Ο Αβέρωφ Νεοφύτου μεταξύ άλλων κάλεσε και προκάλεσε αυτούς που δεν τόλμησαν να μπουν απέναντί του να έρθουν στις 11 του Μάρτη.

«… αυτούς που δεν τόλμησαν να είναι απέναντί μου και με κτυπούσαν πισώπλατα τους προσκαλώ και τους προκαλώ αν έχουν το πολιτικό θάρρος να έρθουν απέναντί μου! Στις 11 του Μάρτη γιατί..».

Σε αυτό το σημείο ακούστηκαν φωνές από τους παρευρισκόμενους που έλεγαν, «Έξω που τον Συναγερμό! Να φκουν έξω! Να παν έσσο τους!».

Ο Αβέρωφ τότε είπε, «Όχι.. εμείς ανοίγουμε την αγκαλιά μας..». Συνέχισε λέγοντας.. «θέλουμε ντόμπρους, ίσιους.. κι αυτά που λεν πίσω από εμάς, να τολμήσουν να έρθουν απέναντί μας και απέναντι στον υπέροχο κόσμο του ΔΗΣΥ».

Στο συγκεκριμένο σημείο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως γνώριζε ποιοι έστηναν «αυτούς» όπως είπε, που «ήθελαν να διαλύσουν το κόμμα». Μέλημα του ωστόσο είπε πως ήταν η διάσωση της Κύπρου και γι’ αυτό, «έπρεπε να καταπίνει πολλά…».

«Και αν νομίζετε ότι δεν γνώριζα ποιοι έστηναν αυτούς που θέλησαν να διαλύσουν το κόμμα μας, μην με θεωρείτε αφελή, αλλά πάνω απ’ όλα ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια νοιαζόμαστε πως θα σώσουμε τη χώρα μας και για να σώσουμε τη χώρα μας έπρεπε να καταπίνουμε πολλά», είπε.

Πάντως ο διχασμός στο ΔΗΣΥ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και ο πρόεδρος του κόμματος δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο οποίος βιάστηκε να θέσει εαυτόν υποψήφιο πρόεδρο χωρίς να προσμετρήσει την εκλεξιμότητα και την αποδοχή και πέραν του χώρου του ΔΗΣΥ

Αχ.