Συναντήσεις με τους δύο υποψηφίους ενόψει αποφάσεων θα έχουν Δημητριάδης, Χριστοφίδης, Κολοκασίδης

Συναντήσεις με τους δύο διεκδικητές της Προεδρίας της Δημοκρατίας στον β΄ γύρο των εκλογών, θα έχουν οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι που αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο Αχιλλέας Δημητριάδης, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και Γιώργος Κολοκασίδης. Στη συνέχεια θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους.

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης, που εξασφάλισε ποσοστό 2,05% ή 8.137 ψήφους στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, θα ανακοινώσει την Πέμπτη την απόφασή του αναφορικά με τον υποψήφιο, που θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Δημητριάδης σε τηλεοπτικούς σταθμούς θα θέσει στους δυο υποψηφίους τις 12 προτεραιότητες που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα και θα τοποθετηθεί ανάλογα με την ανταπόκριση των υποψηφίων σε αυτές.

Ωστόσο, όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος ο κ. Δημητριάδης, θα ανακοινώσει τη δική του προσωπική επιλογή και όχι κατ’ ανάγκη όσων τον ψήφισαν, οι οποίοι θεωρεί ότι θα πρέπει να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο κατά την κρίση και κατά τη συνείδησή τους.

Ο κ. Δημητριάδης θα έχει απόψε στις 20.00 συνάντηση με τον υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Μέχρι αύριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του για τον δεύτερο γύρο των εκλογών και ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος εξασφάλισε ποσοστό 1,59% και 6.326 ψήφους στον πρώτο γύρο.

Απόψε, όπως ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης θα συνέλθει το 77μελες συμβούλιο του Κινήματος Νέο Κύμα για μια πρώτη συζήτηση του θέματος και διαμόρφωση μιας κοινής γραμμής σε σχέση με τους υποψηφίους.

Αύριο αναμένεται ο κ. Χριστοφίδης να συναντηθεί και με τους δύο υποψηφίους, ενώ αργότερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφασή του για στήριξη ενός εκ των δύο, αφού πρώτα συνέλθει το 14μελές συμβούλιο του Κινήματος.

Ο κ. Χριστοφίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η απόφασή του Κινήματος θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για την περαιτέρω εξέλιξη των προεδρικών εκλογών, αφού όπως είπε, τα ποσοστά είναι τέτοια που κάθε ψήφος μετρά. Παράλληλα διευκρίνισε ότι το κίνημα θα ανακοινώσει τι προτείνει, «ωστόσο οι άνθρωποί μας είναι ελεύθεροι να κάνουν τις επιλογές τους».

Ο Γιώργος Κολοκασίδης θα έχει αύριο Τρίτη συναντήσεις και με τους δύο υποψηφίους για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τον υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ στις 11.15 με τον υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη. Τις συναντήσεις, όπως ζήτησαν οι υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο κ. Κολοκασίδης εξασφάλισε 1,33% ή 5.287 ψήφους.

Ο κ. Κολοκασίδης αναμένεται να τοποθετηθεί αναφορικά με τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, το πιθανότερο την Τετάρτη.