Απανωτοί μετασεισμοί στην Τουρκία, ισοπεδώθηκε το Αεροδρόμιο της Μαλάτειας

Απανωτοί μετασεισμοί μεγάλου μεγέθους, πλήττουν την Τουρκία. Μετά τον νέο σεισμό της κλίμακας 7,6 βαθμών Ρίχτερ, σημειώθηκαν δυο νέοι μετασεισμοί. 

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Καντίλλι, δύο σεισμοί καταγράφηκαν με διαφορά 20 λεπτών στη Μαλάτεια. Το επίκεντρο του πρώτου προσδιορίστηκε ως Τσαβούσογλου-Ντογάνσεχιρ και σημειώθηκε στις 13:35 (12:35 ώρα Κύπρου) σε βάθος 9,1 χιλιομέτρων. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,0 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Το επίκεντρο του δεύτερου σεισμού ήταν η Μαλάτεια και σημειώθηκε στις 13:51 (12:51 ώρα Κύπρου). Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 βαθμών και είχε βάθος 7,5 χιλιομέτρων. 

Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα «Ντουβάρ», μετά τους νέους σεισμούς έχει πλέον ισοπεδωθεί το Αεροδρόμιο της Μαλάτειας. 

Εν τω μεταξύ, η βουλευτής της Αντιόχειας, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ) Σουζάν Σαχίν διαμαρτυρήθηκε για την απουσία σωστικών συνεργείων από το κέντρο της Αντιόχειας. 

Μιλώντας στο «Χαμπέρτουρκ», η κ. Σαχίν περιέγραψε τη κατάσταση στην πόλη ως «πολύ σοβαρή». 

«Δεν αποκλείεται να έχουμε χάσει ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί προηγουμένως. Ζητήσαμε (από τα σωστικά συνεργεία) να μεταβούν στην πόλη. Φτάνει πια. Οι άνθρωποι κλαίνε. Δεν υπάρχουν προστατευμένοι χώροι στα σημεία συγκέντρωσης», δήλωσε. 

Σημειώνεται ότι προηγουμένως, νέος σεισμός  μεγέθους 7,6 βαθμών Ρίχτερ καταγράφηκε στην Τουρκία. Εξαιτίας αυτού του σεισμού στη Μαλάτεια κατέρρευσε ένα 8ώροφο κτίριο. Ζημιές σημειώθηκαν και σε άλλες επαρχίες εξαιτίας του νέου σεισμού. 

Νέος απολογισμός θυμάτων

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έδωσε στην δημοσιότητα το νέο απολογισμό του φονικού σεισμού στην Τουρκία. 

Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν 912 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους και 5 χιλιάδες 385 πολίτες έχουν τραυματιστεί.

Ο κ. Ερντογάν συνεχίζει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τους αρχηγούς των τοπικών αυτοδιοικήσεων που επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό. Πριν από λίγη ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος επικοινώνησε με τον δήμαρχο της Αντιόχειας, Λουτφού Σαβάς. 

Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Μαλάτειας, Σελαχαττίν Γκιουρκάν ζήτησε από τους πολίτες να χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου μέχρι νεότερη ανακοίνωση. 

Υπενθυμίζεται ότι έχει διακοπή η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και φυσικού αερίου σε αρκετές τουρκικές επαρχίες.

Εν τω μεταξύ, στην Τουρκία το μέγεθος του σεισμού με επίκεντρο το Μάρας έχει αναθεωρηθεί στους 7,7 βαθμούς Ρίχτερ.