Η μπηχτή  Αναστασιάδη και η ενόχληση  της Γ.Γ.ΠΕΟ

Οι αλήθειες όταν λέγονται έστω και σε υπερβολικούς τόνους  ενοχλούν. Και ως ερινύες έρχονται να υπενθυμίσουν την εποχή που η Αριστερά κατέθετε νομοσχέδια και εφάρμοζε τα αντιλαϊκά και εθνοκτόνα μνημόνια της τρόικα .

Μετά την καθολική επιτυχία των κινητοποιήσεων των εργαζομένων για την επαναφορά της ΑΤΑ την Πέμπτη  26 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κλήθηκε να σχολιάσει πως στην παναπεργία επιρρίφθηκαν ευθύνες στην κυβέρνηση. Ο  Πρόεδρος διερωτήθηκε γιατί επέρριψαν ευθύνες στην Κυβέρνηση που επανέφερε το θεσμό το 2017, «όταν εκείνοι που φωνασκούσαν σήμερα, ήταν η Κυβέρνηση η δική τους που την κατήργησε».Και πρόσθεσε:

«Δεν δέχομαι ιδιαίτερα να κάμνουν μαθήματα ή και να φωνασκούν-άκουα μια κυρία σήμερα που εφωνασκούσε-για κάτι για το οποίο θα έπρεπε να απολογείται προς τους εργαζομένους….Επιτέλους σε αυτόν τον τόπο πρέπει να υπάρχει και λογική».  

Η ΠΕΟ έκδοσε την επομένη ανακοίνωση λέγοντας  πως   «από τις 12 συνδικαλιστικές οργανώσεις, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, επέλεξε να επιτεθεί μόνο στην ΠΕΟ και από τους 12 ηγέτες Συντεχνιών επέλεξε να στοχοποιήσει την ΓΓ Σωτηρούλα Χαραλάμπους απαξιώνοντας την».

«Η αναφορά του σε  μια κυρία σήμερα που εφωνασκούσε’ είναι άκρως προσβλητική και σεξιστική. Προσβλητική είναι και η απαξίωση του για τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα μέλη τους που ήταν εκεί και ήταν το ίδιο έντονοι με την τοποθέτηση της ΠΕΟ. Ο Πρόεδρος, με τη χθεσινή του συμπεριφορά έδειξε να μην καταλαβαίνει ή να μην θέλει να καταλάβει γιατί ο κόσμος αντέδρασε», σημειώνει η ΠΕΟ.

Καταληκτικά η ΠΕΟ αναφέρει πως «για ακόμα μια φορά ο κ. Αναστασιάδης άφησε στο απυρόβλητο την εργοδοτική πλευρά και προτίμησε να επιτεθεί στους εργαζόμενους αποδίδοντας τους μάλιστα άλλα κίνητρα».

Βέβαια αυτή είναι η μισή αλήθεια. Γιατί είναι κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους που ήταν τότε Υπουργός Εργασίας και δεν ήταν μόνο η ΑΤΑ που κουτσουρεύτηκε αλλά και πληθώρα άλλων νομοσχεδίων εγκρίθηκαν από τη Βουλή τα οποία κατέθεσε η κυβέρνηση Χριστόφια. Ένα από αυτά και το νομοσχέδιο για το πέναλτι για τη συνταξιοδότηση στο 63 έτος,  τον Νοέμβριο του 2012. Χιλιάδες εργαζόμενοι που απολύονταν λόγω της κρίσης πριν καν φτάσουν στο 63ο πήραν μειωμένες συντάξεις μέχρι και 12%.

Βέβαια ο ΔΗΣΥ μετά χαράς ενέκρινε τα αντιλαϊκά νομοσχέδια  όπως και τα άλλα κόμματα εκτός της ΕΔΕΚ.

Ε, ας μην τους κακοφαίνονται τώρα οι πικρές αλήθειες. Ας μην εγκατέλειπαν τις θέσεις αρχών   και τους αγώνες του ΑΚΕΛ από την δεκαετία του 40 και ας βροντοφώναζαν και τότε στην Τρόικα non pasaran. (να μην περάσει)

Όσο δε για τις γελοιότητες περί σεξιστικής αναφοράς η αλήθεια είναι μία .Η τότε Υπουργός Εργασίας ήταν και είναι γένους θηλυκού. Αυτό όμως δεν την απαλάσσει από τις ευθύνες της τότε.

Αχ.