Περίπου 1 εκατ.$ η αποζημίωση για κάθε θύμα της Germanwings

Τριακόσια εκατ. δολάρια, δηλαδή περίπου 279 εκατ. ευρώ, έβαλε στην άκρη η κοινοπραξία των ασφαλιστικών εταιρειών με επικεφαλής τη γερμανική Allianz, για την κάλυψη των αποζημιώσεων για τη συντριβή, ανακοίνωσε ο όμιλος Lufthansa.newego_LARGE_t_1101_54485165_type12713

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε πρόβλεψη για 300 εκατ. δολάρια» για να καλυφθούν τα πιθανά αιτήματα αποζημιώσεων των οικογενειών των θυμάτων, καθώς και το αεροπλάνο που καταστράφηκε, δήλωσε μια εκπρόσωπος της Lufthansa, μητρικής εταιρείας της Germanwings, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Χάντελσμπλατ».
Σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα, οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται σε μια αεροπορική συντριβή ανέρχονται γενικά σε ένα εκατομμύριο δολάρια ανά επιβάτη, αλλά η παρουσία Αμερικανών μεταξύ των θυμάτων ενδέχεται να οδηγήσει σε υψηλότερες αποζημιώσεις.
Το αεροπλάνο ήταν ασφαλισμένο για 6,5 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την «Χάντελσμπλατ», η οποία επικαλείται πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση.
Η Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS), θυγατρική της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Allianz εξειδικευμένη στη διαχείριση κινδύνων των μεγάλων ομίλων, είναι επικεφαλής των ασφαλιστών της Germanwings.
Οι αποζημιώσεις για τις ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας της συντριβής, πριν από ακριβώς μία εβδομάδα, ενός Α320 της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Lufthansa στις γαλλικές Άλπεις, καθώς και για το κατεστραμμένο αεροπλάνο, θα καταβληθούν από τους ασφαλιστές, έστω κι αν το δυστύχημα προκλήθηκε εσκεμμένα, είχαν δηλώσει την Παρασκευή πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση.
Η συντριβή του αεροπλάνου της Germanwings, που εκτελούσε πτήση από τη Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ, στοίχισε τη ζωή 150 ανθρώπων. Ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου Αντρέας Λούμπιτς φαίνεται πως κλειδώθηκε μόνος στο πιλοτήριο, επωφελούμενος από σύντομη απουσία του κυβερνήτη, και είναι ύποπτος ότι έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο στο βουνό.