Στα πόδια της Νομικής Υπηρεσίας ρίχνει την μπάλα κλήτευσης Βγενόπουλου ο Ι.Νικολάου

H Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ερευνηθούν πλήρως όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομία και όσοι ευθύνονται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, ανέφερε  ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, προσθέτοντας πως μεταξύ αυτών που θα κληθούν είναι και ο Ανδρέας Βγενόπουλος.506104C6336AC9895AA4B9822721229E

«Σίγουρα μεταξύ αυτών που θα κληθούν είναι και ο κ. Βγενόπουλος, αφού ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στο πού οδηγήθηκε η πρώην Λαϊκή Τράπεζα», ανέφερε ο κ. Νικολάου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σημειώνοντας πως ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι πολλοί αδημονούν όσον αφορά τις έρευνες και σίγουρα, ο κ. Νικολάου πρόσθεσε ότι «είναι δικαιολογημένη αυτή η ανησυχία από τους πολίτες, όταν στο παρελθόν για μεγάλα σκάνδαλα δεν υπήρξε καμία τιμωρία».

«Ο χρόνος για το πότε θα γίνουν τα επόμενα βήματα, είναι ένα θέμα που θα αποφασιστεί από πλευράς της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία καθοδηγεί τις ανακρίσεις που γίνονται από πλευράς της Αστυνομίας και όταν κρίνει ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος, και ότι υπάρχουν εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται να διερευνηθούν μέσα από μια κατάθεση ή είναι επαρκή ώστε να οδηγηθεί ο κ. Βγενόπουλος απευθείας στο δικαστήριο, θα το πράξει», είπε, προσθέτοντας όμως ότι δεν μπορεί να λεχθεί πότε θα γίνει αυτό χρονικά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσον ο κ. Βγενόπουλος μπορεί να το αποφύγει αυτό εφόσον κληθεί, ο κ. Νικολάου διαβεβαίωσε ότι από τη στιγμή που θα κληθεί, θα εφαρμοστούν όλα τα νόμιμα μέσα που υπάρχουν στη διάθεσή μας για να εμφανιστεί ενώπιον της δικαιοσύνης.