Στηρίζει Λεμεσού Αθανάσιο ο Κύκκου

Ο Mητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος με γραπτή ανακοίνωσή του δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ της εκλογής του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου για ανάδειξή του ως νέου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, με την ολοκλήρωση των αρχιεπισκοπικών εκλογών και την καταμέτρηση των ψήφων, η συνείδηση του πληρώματος, κλήρου και λαού, της Εκκλησίας Κύπρου έδωσε στον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο το 36%, στέλλοντας ένα σαφές και πλήρες μήνυμα, ότι τάσσεται υπέρ της εκλογής του ειρημένου Μητροπολίτου, ως του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Προστίθεται ότι “ως εκ τούτου και ακολουθώντας την ετυμηγορία κλήρου και λαού, όπως και για λόγους, τους οποίους μου υπαγορεύει η αρχιερατική μου συνείδηση, δηλώνω, πέρα από σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις, ότι τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ της Εκλογής του Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανάσιου και ανάδειξής του ως του νέου Αρχιεπισκόπου”.

«Γι’ αυτό καλώ και τους λοιπούς Αδελφούς Αρχιερείς, οι οποίοι συνέχονται από την ίδια συνείδηση και στοιχούν στην εν λόγω κληρικολαϊκή βούληση, να πράξουν το ίδιο», καταλήγει η ανακοίνωση του Κύκκου Νικηφόρου.