Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές

Ολοκληρώνονται σήμερα Σάββατο οι προετοιμασίες ενόψει της διεξαγωγής των αυριανών αρχιεπισκοπικών εκλογών, ενώ χθες Παρασκευή παραδόθηκαν από τις Επαρχιακές Διοικήσεις, στους Προεδρεύοντες, οι κάλπες.

Πριν την παραλαβή των καλπών, στην Κρατική Έκθεση, στη Λευκωσία, προηγήθηκε σύντομη ομιλία του Γενικού Εφόρου Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, Ιωάννη Χαριλάου, με τις τελευταίες οδηγίες για τη διαδικασία της διεξαγωγής των εκλογών, καθώς και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Κώστα Α. Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, ο Προεδρεύοντας κάθε εκλογικού κέντρου θα πρέπει μέχρι σήμερα, Σάββατο, να ανοίξει την κάλπη για να ελέγξει το περιεχόμενο της και να βεβαιωθεί ότι είναι εφοδιασμένη με τα απαραίτητα έγγραφα, τα εκλογικά έντυπα, τον Εκλογικό Κατάλογο, τα ψηφοδέλτια, την επίσημη σφραγίδα των εκλογών και άλλα είδη γραφικής ύλης για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιαδήποτε έλλειψη, θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με τον αρμόδιο Βοηθό Έφορο για άμεση επίλυση του ζητήματος.

Τα εκλογικά κέντρα θα είναι 942 στο σύνολο παγκύπρια και ανά αρχιερατική επαρχία κατανέμονται ως εξής: Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου 199, Πάφου 136, Κιτίου 121, Κυρηνείας 7,  Λεμεσού 253, Μόρφου 45, Κωνσταντίας και Αμμοχώστου 50, Κύκκου και Τυλληρίας 4, Ταμασού και Ορεινής 74 και Τριμυθούντος και Λευκάρων 53.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 10, θα υπάρχει ένα διάλειμμα από τις 13.00 μέχρι τις 14.00 και μετά θα συνεχίσει από τις 14.00 μέχρι τις 18.00. Αν χρειαστεί θα δοθεί κάποια παράταση, 1 ώρας.

Τον Αρχιεπισκοπικό θώκο διεκδικούν κατά ιεραρχική τάξη οι Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, Μητροπολίτης Κωνσταντίας & Αμμοχώστου Βασίλειος, Μητροπολίτης Ταμασού & Ορεινής Ησαΐας.