Οι Ρώσοι “ισοπεδώνουν” το Σολεντάρ

Μάχες σε όλη την επικράτεια του Μπαχμούτ

To ρωσικό Πυροβολικό «ισοπεδώνει» το Σολεντάρ ενώ οι Ουκρανοί παραδέχονται πως η Wagner επιχειρεί σε όλη την περίμετρο του αστικού συγκροτήματος του Μπάκχμουτ.

Ήδη από χθες οι Ρώσοι έχουν καταλάβει το ανατολικό τμήμα του Σολεντάρ.

Αν πέσει το Σολεντάρ, η τύχη του Μπάκχμουτ θεωρείται προδιαγεγραμμένη καθώς θα μπορέσει η Wagner να διακόψει τον εφοδιασμό των Ουκρανών στην πόλη αποκόπτοντας τον δυτικό αυτοκινητόδρομο από βόρεια κατεύθυνση.

To Σολεντάρ είναι η συνδετήρια πόλη ολόκληρου του ουκρανικού άξονα από το Σεβέρσκ μέχρι το Μπάκχμμουτ.

Το 6ο ρωσικό Σύνταγμα Πυροβολικού της 2ης Στρατιάς των δυνάμεων του Λουγκάνσγκ «κονιορτοποιεί» από χθες τις ουκρανικές οχυρές θέσεις στο Σολεντάρ ενώ διεξάγονται σφοδρές μάχες εντός της πόλης.
Οι Ρώσοι είναι αποφασισμένοι για την κατάληψή του με κάθε τρόπο και μέσον.

Σημειώνεται πως πρόκειται για μία πόλη 10.000 κατοίκων αλλά θεωρείται κομβικής σημασίας .

Η επιμονή των Ρώσων τις τελευταίες ημέρες στο Μπάκχμουτ δείχνει πως ίσως οι Ουκρανοί έχουν δίκιο όταν ισχυρίζονται ότι θέλουν να έχουν καταλάβει την πόλη μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Το μέγεθος των Ρωσικών επιθέσεων δείχνει πως θέλουν να επισπεύσουν ώστε οι Ουκρανοί να μην έχουν την ευκαιρία οι να επιτεθούν με μεγάλες δυνάμεις στο μέτωπο Σβάτοβο-Κρεμίνα.

‘Ομως οι Ουκρανοί διαθέτουν αφθονία σε έμψυχο δυναμικό, όχι μόνο λόγω της κινητοποίησης Ουκρανών επίστρατων άνω του εκατομμυρίου αλλά και των πολλών χιλιάδων Δυτικών μισθοφόρων που έχουν έρθει από ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Πολωνία, Γεωργία και πολλές άλλες χώρες.