Το Κίεβο μεταφέρει εσπευσμένα όλες τις εφεδρείες του στο Μπαχμούτ

Τo Kίεβο προ του κινδύνου κατάρρευσης του μετώπου του Μπακχμούτ και της απώλειας 30.000 ανδρών αποφάσισε να μεταφέρει όλες τις διαθέσιμες εφεδρείες προς την κατεύθυνση Belaya Gora-Kurdyumovka στα νότια της πόλης.Την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση όχι μόνο προς την κατεύθυνση του Chasiv Yar και της Konstantinovka αλλά και προς την κατεύθυνση του Toretsk για να ολοκληρώσουν την “λαβίδα” στο Μπάκχμούτ και να αποκόψουν τις ουκρανικές δυνάμεις από οποιαδήποτε οδό ανεφοδιασμού.

Οι Ρώσοι στο βόρειο μέτωπο το Μπακχμούτ δεν αφήνουν να διαρρεύσουν πληροφορίες.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές το αποτέλεσμα της μάχης του Μπάκχμουτ δεν αποκλείεται να κρίνει και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το Μπακχμουτ είναι ο συνδετικός συγκοινωνιακός κόμβος του Ντόνμπας.

Ο Ντένις Πουσίλιν, αναπληρωτής αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 ότι η πόλη Μπαχμούτ επρόκειτο να περικυκλωθεί.

 «Μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση της επιχειρησιακής περικύκλωσης είναι κοντά»

Μέχρι αυτή την στιγμή η κατάρρευση των Ουκρανών στο νότιο μέτωπο του Μπάκχμουτ ήταν τάχιστη σε σχέση με τον βόρειο άξονα.

Ο οικισμός Kleshcheevka είναι το τελευταίο χωριό στο δρόμο για τον Ivanovsky. Η κατάληψη αυτού του οικισμού θα διακόψει την επιμελητεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην δυτική κατεύθυνση.

Αν αυτό συμβεί η μοίρα του Μπάκχμουτ είναι προδιαγεγραμμένη.