Ελλάδα: Άφαντοι οι πωλητές του Predator-Εξαφανίστηκε και ο Ισραηλινός Ντίλιαν

Την «κοπάνησαν» από την Ελλάδα οι αντιπρόσωποι του λογισμικού υποκλοπών Predator, Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος ενώ ο Ισραηλινός ιδιοκτήτης του T.Dilian δεν έδωσε «σημεία ζωής» παρότι αναζητήθηκε σε Τελ Αβίβ και Κύπρο, ώστε να καταθέσουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων.

Οι επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος ενημέρωσαν ότι ο πρώτος διαμένει στο Μιλάνο και ο δεύτερος στο Λονδίνο και κωλύονται (!) να προσέλθουν στην Επιτροπή και πως «δεν θεωρούν πως πρέπει να εξετασθούν αλλά θα στείλουν υπόμνημα».

Και ο Ισραηλινός είναι, απλά, εξαφανισμένος…

Βέβαια ανακύπτουν τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης από το γεγονός ότι αφέθηκαν να διαφύγουν όταν πριν από τέσσερις μήνες «έσκασε» το σκάνδαλο των υποκλοπών σε μια εξέλιξη ανάλογη με αυτή που είχε συμβεί με το σκάνδαλο της SIEMENS.

Αντίθετα παρών ήταν και κατέθεσε ο πρώην διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού και ανιψιός του, Γρηγόρης Δημητριάδης όπου ερωτώμενος σχετικά με τις «νόμιμες επισυνδέσεις» «έδειξε» προς την πλευρά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα ως τον πραγματικά υπεύθυνο.

Η αντιπολίτευση ζήτησε να αποσταλούν εκ νέου προσκλήσεις και να κινηθούν οι διαδικασίες περί υποχρεωτικής προσέλευσής τους.

Το αίτημα αυτό τέθηκε σε ψηφοφορία, όπως και το εάν πρέπει η συνεδρίαση να συνεχιστεί με τις διαδικασίες της μυστικότητας. Και τα δύο απορρίφθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία