Επαφές Χριστοδουλίδη με φορείς της ομογένειας στο Λονδίνο

Επαφές με σύνολα και φορείς της ομογένειας είχε στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της Παρασκευής ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά από την προεκλογική του ομιλία το βράδυ της Πέμπτης.

Αρχικά έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτα. Η συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο επικεντρώθηκε στη δράση της Αρχιεπισκοπής στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο ρόλο που επιτελεί ως προς την ενδυνάμωση των δεσμών της παροικίας, ιδιαίτερα αναφορικά με τους νέους.

Ακολούθησαν συναντήσεις με εκπροσώπους των οργανώσεων ‘Lobby for Cyprus’ και «Σύνδεσμος Αμμοχώστου Μ. Βρετανίας», κατά τις οποίες συζητήθηκαν τα δεδομένα στο Κυπριακό και οι προκλήσεις για την παροικία, ιδίως στη μετά από το Brexit εποχή.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε στη συνέχεια την ευκαιρία να συναντηθεί με μέλη του φιλανθρωπικού σωματείου «Αλκυονίδες», τα οποία συνεχάρη για το έργο τους στην παροικία. Έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην παραχώρηση από τις Αλκυονίδες διαμονής σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες από την Κύπρο, οι οποίες βρίσκονται στο Λονδίνο για ιατρική περίθαλψη μακράς χρονικής διάρκειας.

Το βράδυ ο κ. Χριστοδουλίδης παραχώρησε συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι της παροικίας, κατά την οποία επανέλαβε τη δέσμευση για επιδίωξη λύσης του Κυπριακού εντός του συμφωνημένου πλαισίου της ΔΔΟ και των αρχών και αξιών της ΕΕ, καθώς και την πρότασή του για ενεργότερη και πρωταγωνιστική εμπλοκή από πλευράς της ΕΕ μέσα από τον διορισμό μιας πολιτικής προσωπικότητας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.  

Αργότερα το βράδυ παρευρέθηκε σε δείπνο που πραγματοποιήθηκε προς τιμή του από φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του.