«Συμμεριζόμαστε τον πόνο σας», είπε ο Πούτιν σε μητέρες στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνάντησε σήμερα μητέρες στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία και τους είπε ότι ο ίδιος και ολόκληρη η ρωσική ηγεσία συμμερίζονται τον πόνο τους.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, και η ρωσική εισβολή έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης από την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν σταλεί να πολεμήσουν στην Ουκρανία –μεταξύ των οποίων και πάνω από 300.000 έφεδροι που κλήθηκαν στο πλαίσιο της επιστράτευσης που ανακοίνωσε ο Πούτιν τον Σεπτέμβριο.

Καθισμένος με μια ομάδα μητέρων γύρω από το ένα τραπέζι, με τσάι, κέικ και φρούτα, ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα συμμερίζεται τον πόνο όσων έχασαν τους γιους τους.

«Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι εγώ προσωπικά και ολόκληρη η ηγεσία της χώρας –συμμεριζόμαστε τον πόνο σας», δήλωσε ο Πούτιν.

«Καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια ενός γιου –ειδικά για μία μητέρα», δήλωσε ο Πούτιν, αναστενάζοντας και σταματώντας κάθε τόσο για να καθαρίσει τον λαιμό του. «Συμμεριζόμαστε αυτόν τον πόνο».

Οι μητέρες των στρατιωτών άκουσαν τις δηλώσεις του Πούτιν αλλά τα δικά τους σχόλια προς τον πρόεδρο δεν συμπεριλήφθηκαν άμεσα σε αυτό το μαγνητοσκοπημένο απόσπασμα.