Κοινωνικού περιεχομένου συνάντηση θα έχουν Αναστασιάδης-Τατάρ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ αναμένεται να βρεθούν σε κοινωνική εκδήλωση – δεξίωση που τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν εντός Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έτους, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Οι δυο ηγέτες είχαν συναντηθεί για τελευταία φορά τον περασμένο Απρίλιο, σε εκδήλωση της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), στο παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, κατά την οποία παρουσιάστηκε το Κοινό Σχέδιο Δράσης για το Φύλο με στόχο την πλήρη, ισότιμη και ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στη διαδικασία διευθέτησης του Κυπριακού.

Στο μεταξύ την πρώτη τους συνάντηση μετά την επίσκεψη στην Κύπρο του Βοηθού Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την Αμερική, στο Τμήμα Πολιτικών και Ειρηνευτικών Υποθέσεων, Μιροσλάβ Γιέτζια, είχαν σήμερα διαδικτυακά ο Διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Μενέλαος Μενελάου, και ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Εργκιούν Ολγκιούν.

Σύμφωνα πάντα με το ΚΥΠΕ, κατά τη  συνάντηση έγινε μια αποτίμηση της πρόσφατης επίσκεψης του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μίροσλαβ Γιέτζια, η οποία αναγνωρίστηκε ως θετικό βήμα που σηματοδοτεί τη συνέχιση του ενδιαφέροντος και της εμπλοκής του ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στο Κυπριακό, στο πλαίσιο της προσπάθειας να εξευρεθεί διέξοδος και να αναζωογονηθεί η προοπτική για λύση.

Συνεχίστηκε επίσης η γενική ανασκόπηση της κατάστασης και η εξέταση πιο ειδικών θεμάτων  τα οποία συζητούνται στις δικοινοτικές Τεχνικές Επιτροπές.